I LESKOVAČKI STUDENTI PUTUJU PO EVROPI

 

LESKOVAC-AMSTERDAM

Dvoje leskovačkih  studenata, Milica Đokić, student Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Bojan Jović, student master studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu putovaće po Evropi kao deo grupe pedeset najboljih studenata u Srbiji koji ovog leta obilaze staru damu.

„Verujem da će ovo biti nezaboravno iskustvo, neobično putovanje i zanimljiva avantura. Planiramo da obiđemo pola Zapadne Evrope – Berlin tu počinje naša priča, zapravo počinje u Beogradu 27. jula sa železničke stanice, sledi Amsterdam sa svojim kosmopolitskim duhom i neizostavnim noćnim životom, potom Brisel nezvanična prestonica Evrope i Pariz dovoljno je reći ˝Grad svetlosti˝. Nova poznanstva su neizostavna, pripreme su bile zahtevne, s obzirom na to da treba obići dosta muzeja, otkriti zanimljiva mesta, treba preživeti avanturu i vratiti se bogatiji za neprocenjivo iskustvo,”  kaže Bojan Jović, student Pravnog fakulteta,  koji po Evropi putuje I sa sardaničkom legitimacijom Regionalne informativna agencija JUGpress I nakon putovanja će  podeliti utiske sa našim čitaocima.

 

Evropski pokret u Srbiji 2005. godine započinje jedan od svojih najzanimljivijih projekata „Putujemo u Evropu”, u okviru koga je do sada 1360 naših najboljih studenta imalo priliku da poseti Stari kontinet.

Ove godine će to učini 50 naših najboljih studenata, koji imaju prosek ocena veći od 8,5 i nalaze se na završnoj godini osnovnih studija ili na master studijama.

Studenti će i ove godine dobiti InterRail pass (voznu kartu) sa kojom će moći da krstare evropskim železnicama 22 dana u kontinuitetu, dobiće međunarodno putno osiguranje, omladinski račun u Raiffeisen banci i debitnu platnu karticu sa džeparacem, kao i ISIC i EYCA studentske kartice, sa kojima će moći da ostvare brojne popuste u muzejima, prodavnicama i restoranima širom Evrope.

Ovogodišnje jedanaesto putovanje, pored mnogobrojnih sponzora, pomogli su i Balkanski fond za demokratiju i Robert Bosch Stiftung iz Berlina, fondacija koja će studente iz Srbije i regiona ugostiti u Berlinu, odakle studenti i započinju svoju avanturu 28. jula 2015. godine, nakon čega će svako moći da se uputu na željenu destinaciju.

Nekoliko studenata sa juga Srbije je dobilo mogućnost da obiđe Evropu na ovaj način, a “boje Leskovca”  između ostalih, braniće Milica Đokić, student Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Bojan Jović, student master studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare