I iz ulice Moše Pijade proterani automobili

Leskovac

Iz još jedne ulice u Leskovcu su proterani automobili a prostor za parkiranje u centru smanjen.

Za radove na sanaciji ulice Moše Pijade izdvojeno je 9,4 miliona dinara. Gradonačelnik Goran Cvetanović obišao je ovu ulicu i primetio da je okončanjem ovih radova strogi centar grada poprimio potpuno drugačiji izgled.

„Zdaovoljstvo mi je što je jedan od ključnih prilaza gradskom trgu postao lepo uređen i funkcionalan prostor namenjen prvenstveno pešacima. Ovom investicijom u potpunosti su sanirani oštećeni trotoari, kao i kolovoz u ovoj ulici, tačnije od raskrsnice sa ulicom Koste Stamenkovića pa do gradskog trga, na ukupnoj površini od oko 1800 metara kvadratnih. Postavljanje behaton ploča na samom kolovozu ovom prostoru dalo je posebnu estetiku. Uređenjem ulice Moše Pijade centar grada je dobio izgled kakav i dolikuje jednom modernom gradu, koji se svakodnevno razvija u skladu sa potrebama svih svojih stanovnika. Podsećam da je su u ranijoj fazi sanirani trotoari i u produžetku ove ulice, ka crkvi, na površini od 3000 metara kvadratnih, za šta je izdvojeno 9,9 miliona dinara. Dakle, samo u ovom delu grada u tekućoj godini je skoro 5000 metara kvadratnih saniranih, adaptiranih ili novoizgrađenih trotoarskih površina. Taj deo ulice dodatno je uređen postavljanjem klupica i kanti, a tu su u okviru jesenje sadnje, formirani zasadi trave, na potpuno drugačiji, kvalitetniji način.“

Direktor JP “Urbanizam i izgradnja” Novica Nikolić pojasnio je da je urbanističkim projektom na ovom prostoru predviđena pešačka zona, sa mogućnošću parkiranja za dostavu.

„I trotoari i kolovoz u ovoj ulici bili su u lošem stanju, a sada je sve to popločano. Na trotoaru su postavljene behaton ploče debljine 6 cm, predviđene za pešake i za parkiranje, a na samom kolovozu su tzv. „duplo T“ betonske ploče debljine 8 cm, na kojima može da se odvija saobraćaj. Takođe, urađeno je nivelisanje, odnosno, rešeno je odvodnjavanje, podizanje šaht poklopaca i postavljanje slivnih rešetki. Završeno je i urbano osvetljenje, kao i orezivanje drveća”.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Snežana
Snežana
1 godina pre

Ma super, samo se pitam kada ćemo imati parking mesta za silne automobile. Mi koji živimo u centru grada nesmemo da pomislimo da izađemo autom ni kada nam je hitno, jer po povratku sedimo u autu po dva sata da bi se parkirali i otišli kući. Ja kao neko ko je majka bi z dva sata silu poslova završila po kući…došlo je vreme da ćemo se tući za parking mesta sa došljacima koji bi baš da se uparkiraju u centar grada bez plaćanja. Radi se o ulici iza severnog bloka. Pa treba meno koja 50 godina tu živim da pauk nosi auto. Dajte malo rešite probleme koji nas udaraju po đžepu pa onda šetališta.

Sara
Sara
1 godina pre

Super, isto bi tako moglo pored pozorišta, policije i gimnazije, i onako je jednosmerna i vrlo prohodna!