I Elektrotehnička škola u Nišu ima svoje šampione

NIŠ   

                 Uprkos teškoćama i izazovima koje je nametnula aktuelna pandemija, ovu školsku godinu u Elektrotehničkoj školi „Mija Stanimirović“ u Nišu završila je još jedna uspešna generacija maturanata. Da su đaci i pored otežanih uslova za pohađanje nastave, koja se uglavnom odvijala onlajn, uspeli zahvaljujući radu i saradnji sa profesorima, kao i njihovim nesebičnim zalaganjem da opravdaju sva očekivanja, pokazali su na prijemnim ispitima koje su polagali na niškim fakultetima.

                  „Nakon završenih prijemnih ispita,  naši učenici imaju izuzetne plasmane na mnogim fakultetima, a posebno na Prirodno-matematičkom fakultetu. Prva tri mesta na smeru za računarske nauke PMF-a,  sa makismalnim brojem poena  na prijemnom ispitu,  osvojili su Igor Jovanović, Dušan Antonijević i Milan Jovanović. Njima su se u samom vrhu liste budućih brucoša ovog fakulteta pridružili i Dimitrije Cvetković i Predrag Đorđević, koji su od maksimalnih 100 osvojili 99,5 poena“, kaže Aleksandar Stevanović, direktor ETŠ „Mija Stanimirović“ u Nišu.

                  Prema njegovim rečima, ovo je samo još jedna u nizu potrvrda da se stručnim školama u četvorogodišnjem trajanju vraća  uloga koja je u jednom momentu bila stavljena u stranu, a to je da uspešno pripremaju učenike i za nastavak obrazovanja na visokoškolskim ustanovama, odnosno fakultetima.

                 „Mnogi učenici naše škole školovanje će nastaviti na Elektronskom fakultetu,  gde se nalaze među najbolje plasiranim kandidatima. Učeničku svestranost potvrđuje i činjenica da će se mnogi  oprobati na različitim departmanima Filozofskog fakulteta, jer su mnogi od njih konkurisali za studije anglistike, sociologije, novinarstva“, dodaju u školi.

                 Profesori su ponosni i prezadovoljni rezultatima koje su postigli njihovi đaci na prijemnim ispitama, uvereni da će i u godinama koje dolaze ime ove škole proslaviti njihovi takmičari, pre svega iz informatike i računarstva, ali i znanjem koje pokažu na prijemnim ispitima.

                Igor Jovanović, koji je sa drugovima iz škole podelio prvo mesto na listi PMF-a je, sa smera informacione tehnologije, đak je generacije ETŠ „Mija Stanimirović“.

                 „Osim što je izuzetan učenik  koji je na svim poljima pokazao svoju darovitost  i promišljenost, kuriozitet predstavlja i činjenica da za četiri godine školovanja  nema nijedan izostanak sa nastave“, kaže profesorka književnosti Lela Čelić, koja je bila i njegov razredni starešina.

                  Profesori ETŠ „Mija Stanimirović“ se nadaju da će i buduće generacije opravdati poverenje koje im bude ukazano, jer uspeh đaka je i njihov uspeh, ali i uspeh škole u kojoj su proveli četiri godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare