Humanitarnom akcijom ’’Dođi na Rovče’’ biće prikupljen deo novca za Todorovo lečenje

NIŠU organizaciji Kancelarije za mlade Gradske opštine Crveni Krst i pod pokroviteljstvom matične lokalne samouprave, na terenima u „Rovčetu“, održano je Humanitarno sportsko-kulturno veče pod nazivom „Dođi na Rovče“. Prilog sakupljen tokom humanitarne večeri namenjen je lečenju jednogodišnjeg  Todora Stojanovića u Turskoj. Pored turnira u basketu 3 na 3 posetioci su uživali i igri „Mozaika“, ali i rok muzici kojom je veče počelo i završilo se. Predstavila se i Učenička zadruga  „Prva“ iz Osnovne škole „1.maj“ u Trupalu kao i tekvondisti. Svojim nastupom humanitarnoj akciji pridružilo se i KUD ’’Anđeli’’.

                                „U Rovčetu se sada igra za život, za malog Todora Stojanovića koji je na lečenju u Turskoj i koji za dva dana proslavlja rođendan. Ovo će biti najlepši poklon za njegov dan, a mi smo pozvali sve dobre ljude da dođu na Rovče i da pomognu Todoru. Takmičiće se osam ekipa u basketu. Uglavnom su to ekipe sa teritorije Gradske opštine Crveni Krst. Veliku podršku imali smo Sportskog društva „Koloseum 18“ sa kojima sada delimo ovaj prostor. U hzmanitarnoj manifestaciji učestvuju i neki njihovi takmičari. Dobrovoljne priloge dali smo i mi iz Kancelarije kao i rukovodstvo GO Crveni Krst“, kazala je  Milica  Selkić ispred Kancelarije za mlade Gradske opštine Crveni Krst.

                            Jednogodišnjem Todoru Stojanoviću neophodna je novčana pomoć za lečenje u Turskoj.

                             Todor ima skoro godinu dana, a samo 2 meseca proveo je kod kuće. Rođen je zdrav, a prve komplikacije počele su još u porodilištu. Dobija neonatalnu konvulziju , a posle par dana ustanovljena mu je obostrana upala pluća. Zbog nekoliko dijagnoza, trenutno je u Turskoj radi detaljnih dijagnostičkih ispitivanja. Neurološki je i dalje u stanju izmenjene svesti, uspavan. Humanitarnom akcijom ’’Dođi na Rovče’’ biće prikupljen deo novca za njegovo lečenje.

                            Porodica obolelog mališana, do sada je lečenje finansirala samostalno i iscrpela sve resurse, pa moli humane ljude da im pomognu kako bi Todor nastavio lečenje i unapredio svoje zdravlje. Osim za terapije, sredstva su mu potrebna i za kontrolne preglede, putne i troškove smeštaja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare