Humanitarni koncert grupe Izvor za Sunčicu Stošić

VRANJE

Grupa Izvor iz Vranja održaće danas humanitarni koncert za Sunčicu Stošić iz Vranja, u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića u 19.30 časova.

Vokalna solistkinja grupe Izvor Ivana Tasić Mitić kaže da su tokom karijere imali mnogo humanitarnih nastupa, čak i u inostranstvu, a najviše za Srbe na Kosmetu i da su uvek spremni da daju svoj doprinos.

“Nadamo se da će doći što veći broj ljudi. Novac za Sunčicino lečenje svako će moći da donira po svojoj želji i mogućnostima, a kutija će se nalaziti na ulazu u dvorište Borine kuće”, rekla je ona.

Sunčica Stošić iz Vranja trenutno se nalazi na lečenju u Rusiji, gde joj je u proteklom periodu sa pluća odstranjeno sve što je neočekivano pronađeno magnetnom rezonancom. Porodica je saopštila da je nakon par dana stigao nalaz prema kome uzorci “nisu malignog karaktera”, piše OK Radio.

“To znači da taj zahvat moramo da platimo, ali i znači da Sunčica može da primi matične ćelije u Rusiji i nakon kraćeg oporavka od operacije krenuće pripreme za dalje lečenje zbog kog je prvobitno otišla tamo. Ono što je negativna strana priče je da smo mi trenutno zaglavljeni finansijski. Predračun je stigao i naš iznenadni zahvat košta samo 12.800 evra”, kaže Sunčicina porodica.

Oni dodaju da nisu računali na taj novac i na te prepreke kad su sakupljali sredstva za terapiju, put i kontrole nakon tretmana. 

“Ovim putem sve obaveštavamo da nama laički rečeno gori pod nogama, jer ne smemo da dođemo u situaciju da se lečenje, ne daj Bože, prekine ili da je vrate nazad u Srbiju zbog nedovoljno sredstava. U trci smo s vremenom i pod pritiskom, Sunčica za sada ostaje u bolnici, a mi vas sve molimo da pošaljete jedan SMS, ko koliko može. Znamo da su vremena teška, ali mi ne smemo da dođemo u situaciju da opet sakupljamo isti novac. Sad kad je pobeda na dohvat ruke. Molimo sve da ovo podele dalje i da što pre bolnici isplatimo novac kako bi Sunčica počela sa lečenjem”, kažu oni. (kraj) JS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare