Humanitarna žurka za lečenje Ognjena Stojanovića iz Bratmilovca i Janka Petrovića iz Arandjelovca

LESKOVAC

Humanitarna organizacija ’’Pokreni život’’, sutra će, na platou kod spomenika Tomi Zdravkoviću, organizovati humanitarnu žurku. Kupovinom slatkiša, grickalica, garderobe, obuće i drugih sitnica, koje su obezbedili brojni sponzori, gradjani doniraju sredstva za lečenje Ognjena Stojanovića iz Bratmilovca i Janka Petrovića iz Arandjelovca.

Da nije teško biti human, Leskovčani su dokazali bezbroj puta, pa Dušan Miljković, iz organizacije ’’Pokreni život’’ veruje da će se i sutra odazvati u velikom broju, jer je Ognjenu i Janku, pomoć potrebna hitno:

” Ognjenu Stojanoviću iz Bratmilovca je potrebno 90.000 evra, ali je dobro da veći deo sredstava pokriva država, a novcem koji se sutra prikupi, nabavićemo mu neophodna ortopedska pomagala. Janko je trenutno u Solunu, na skupoj terapiji.  Njegova porodica je prikupila trećinu, a ja verujem da ćemo ostatak obezbediti uz pomoć ljudi dobrog srca.

Sve što je neophodno, jeste da se sutra okupimo u što većem broju, zabavimo se  uz muziku i animatore, doniramo onoliko sredstava koliko imamo i zauzvrat dobijemo poklon.

“Svaki od učesnika će dobiti po igračku, jer organizacija ’’Pokreni život’’ želi da ih nagradi za humanost i izmami im osmeh, što je sitnica za njihovu spremnost da pomognu bolesnima i ugroženima, kaže Dušan.

Humanitarna žurka , na platou pored keja počinje u 13 i traje do 17 sati i samo je jedna u nizu koje je  već realizovala i koje priprema ova Fondacija. Za dosadašnji rad, već je dobila Okrobarsku nagradu grada Leskovca. Dušan smatra da nije teško inicirati humanost, kada za saradnije imate sugradjane kakvi su Leskovčani:

”  Oni su veoma empatični. Navešću primer: za Stefana Arandjelovića samo uspeli da za 7 do 10 dana prikupimo celokupnu sumu za prvi tretman lečenja u Turskoj i sa ponosom mogu da kažem da će on u nedelju otputovati u bolnicu. To je primer humanosti Leskovčana, jer se radilo o sumi od 6oo.ooo dinara. Zaista smo ponosni na tu akciju.

Dušan Miljković veruje da se humanost uči od malena u porodici, a nadogradjuje i razvija u školi.Kaže da je, pored oca, pokretača Fondacije, pravog partnera u svojoj misiji našao u profesorki Ani H. Jović. Ovaj 18-ogodišnjak gotovo da i nije zakoračio u sopstveni, a već imao priliku da skromno pomogne u očuvanju tudjih života.

Na kraju još jedan poziv svima: sutra, od 13 do 17 sati, na platou kod keja, priključite se humanitarnoj akciji za podršku lečenju Ognjena i Janka.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare