Humanitarna predstava srednjoškolaca

BUJANOVAC

U velikoj sali Doma kulture „Vuk Kradžić“ u Bujanovcu juče je odigrana premijera predstave “A šta je bilo posle?”

Predstavu su potpisali učenici četvrte godine Srednje stručne škole “Sveti Sava” Bujanovac, dok je profesor srpskog jezika Dragana Milenković potpisala režiju.

“Predstava je bila humanitarnog karaktera , a cilj je bio prikupljanje novca za one maturante koji su materijano ugroženi i ne bi mogli da sebi priušte matursku večeru. Kako sam informisana prodato je više od 350 karata”, rekla je za JUGpres profesorka srpskog jezika Dragana Milenković.

“Akciju su podržali učenici naše škole, profesori, roditelji, građansvo, a naročito moram da istaknem podršku direktorke naše škole, Biserke Jović”, dodala je ona.
Predstava je u potpunosti autorska i u pitanju je, naravno,  komedija.

“Da objasnim naziv “A šta je bilo posle?”. Mi smo se pitali šta se to desilo sa junacima svima nama dobro poznatih bajki: Lepotica i zver, Aladin i čarobna lampa, Pepeljuga, Trnova ružica, te smo nastavili ove bajke, a junake smestili u dvadeset i prvi vek i u Bujanovac i okolinu. Bavili smo se time kako bi se oni snašli u našem vremenu i na našim prostorima” , rekla je Milenković.
Prijavljeni smo i na festival amaterskih pozorišta koji se održava u Lebanu krajem maja. U toku su pregovori za još jedno izvođenje, ali ovoga puta u Vranju, dodala je ona.
“Inače, kod učenika je već mesecima u nazad postojala velika želja i entuzijazam za realizacijom predstave kojom će pomoći svojim drugovima, ali sa druge strane i pokazati veliki talenat. Ja sam samo pratila njihove afinitete i usmeravala ih. Kao njihov profesor i mentor mogu samo da kažem da sam jako ponosna na njih. I da je zadovoljstvo raditi sa ovakvom decom” , objasnila je Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare