Humanitarna kafa sa gradonačelnicom Niša za Nikolinin prvi korak

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski priključila se akciji za prikupljanje novčanih sredstva za lečenje Nikoline Stojanović iz Niša. Gradonačelnica će popiti humanitarnu kafu sa onim koji bude izlicitirao najveću novčanu sumu.                       

“Organizatori humanitarne akcije su me kontaktirali i ja sam to odmah prihvatila. Jako je lepa ideja, pitala sam na koji način možemo još da pomognemo i Nikolini i drugoj deci koja su u problemu”, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

                        

Dodala je i da Grad  već duže pokušava da pronađe način kako da se pomogne ovoj deci i njihovim porodicama i rešenje je pronađeno. Niš će dobiti prvi humanitarni parking prostor, a prikupljena sredstva će ići onima kojima su najpotrebnija.

                       

”Prostor pored OŠ  “Sveti Sava”, radi se o gradskom zemljištu, biće pretvoren u  parking  sa više od 200 mesta za parkiranje i svaka uplata parking mesta će ići u humanitarne svrhe. Javno kumunalno „Parking servis Niš“ će direktno novac prebacivati humanitarnoj organizaciji i na taj način će pomagati deci iz Niša, okoline i iz čitave Srbije”, objašnjava gradonačelnica Dragana Sotirovski.

                       

Nikolina je rođena 2018. godine u Nišu. Rođena je u terminu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Usled komplikacija na porođaju, Nikolina je ostala bez kiseonika, zatim je provela deset dana na aparatima za veštačko disanje.

                       Nedostatak kiseonika u mozgu je ostavio posledice po Nikolinino zdravlje. Dijagnostikovana joj je dijagnoza cerebralna paraliza. Nikolina ne sedi, ne hoda. U stanju je da izgovori neke reči, ali ne sklapa rečenice. Mentalno je očuvana. Sve razume i izvršava naloge. Ima povišen tonus u rukama i nogama, narušenu finu i grubu motoriku.

                       Nikolina je bez obzira na sve vesela i raspoložena devojčica.

                      Sredstva su joj potrebna za operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, tretmane matičnim ćelijama, za fizikalne, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

                     Roditelji se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu, kako bi Nikolina napredovala u lečenju.

                     Slanjem SMS poruke: Upišimo 1047 i pošaljimo SMS na 3030

                     Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1047 i pošaljimo SMS na 455. Uplatom na dinarski račun: 160-6000001038043-08. Uplatom na devizni račun: 16060000010382448

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare