HUMANITARNA AKCIJA SNP LESKOVAC

 

LESKOVAC

 

Na konferenciji za medije u ime resora socijalne politike SNP-a Miodrag Stanković je istakao da je svakog septembra za jedno dete školskog uzrasta, za udžbenike i sva potrebna druga nastavna sredstva za polazak u novi razred, roditeljima potrebno između 25-40.000 dinara.

 

“Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja u nekim svojim članovima detaljno i precizno govore o ravnopravnosti tokom školovanja da bi u praksi to bilo kontradiktorno sprovedeno. Članove zakona moramo prilagoditi i sprovesti u delo tako da socijalno ugrožene porodice mogu školovati svoju decu potpuno jednako kao i ostali građani koji ne pripadaju ovoj kategoriji. Korisnicima socijalne pomoći, samohranim roditeljima i korisnicim dečjeg dodatka, čija deca redovno pohađaju školu, država mora obezbediti besplatne udžbenike i nastavna sredstva, kao i učešće u eksurzijama i rekreativnim nastavama u prirodi u iznosu od 50-100 %.

 

Srpska narodna partija će se tokom svog mandata zalagati za izmenu i dopunu zakona gde će se ovo pravo ostvariti za decu školskog uzrasta iz ovih porodica, tako da se deca ne osećaju diskriminisano.”

 

U tom duhu omladina i aktivisti SNP prikupili su garderobu koju će uručiti Centru za socijalni rad u Leskovcu, a koji će izvršiti podelu iste deci školskog uzrasta i njihovim roditeljima. Na taj način želimo malo olakšati i pomoći tim kategorijama ljudi i pozivamo druge zainteresovane građane i institucije da svojim doprinosom učine isto, dodao je Lazar Jović u ime omladine SNP-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare