Humanitarna akcija  EXITO TEAM-a  uz pomoć Kancelarije za mlade grada Niša

NIŠ

     

Mladi aktivisti iz Niša, Anastasija Milojić, Jana Cekić, Filip Marković i Veljko Đorđević će zajedno sa EXITO TEAM-om, volonterskim timom iz Kuršumlije koji se aprila 2021. proširio i na Niš, u subotu, 5. marta, održati humanitarnu akciju „Pomozimo Sandri Đurić“.                                  

Cilj akcije je prikupljanje novčanih sredstava za lečenje i pomoć mladoj Sandri Đurić, koja boluje od reumatoidnog vaskulitisa, što je težak oblik bolesti vezivnog tkiva, a uz to ima i epilepsiju. Uz pomoć Kancelarije za mlade grada Niša, u subotu će volonteri EXITO TEAM-a postaviti štand u centru grada, u Obrenovićevoj ulici, u periodu od 12 do 16 časova. Na štandu će se prodavati predmeti, ručno rađeni od strane članova tima.

„Sandra je šesnaestogodišnja devojčica iz Smederevske Palanke, koja boluje od reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije, a koja je i pored toga doživljavala užasno nasilje od strane oca, pre nego što se preselila sa majkom. Sandra ima i konjuktivitis i urinarnu infekciju, zbog čega se voda nakuplja u njenom organizmu. Svakodnevno je u bolovima, a za njeno lečenje u inostranstvu je neophodno skupiti veliku količinu novca. Iz tog razloga smatramo da je neophodno udružiti se i pomoći mladoj Sandri“, kaže Anastasija.

                                   Organizatori akcije pozivaju sve građane  koji su u mogućnosti da posete štand u subotu i doniraju novac za lečenje njihove vršnjakinje.

                                   „ Naše malo njoj može značiti puno! Potrudili smo se da se na štandu nađu stvari za koje mislimo da bi se prolaznici zainteresovali da kupe, kao što su kolači, drveni privesci sa specifičnim natpisima, bukmarkeri ili obeleživači za knjige, itd… Sav prikupljen novac ćemo uplatiti na žiro račun za Sandrino lečenje i nadamo se da će što više ljudi posetiti naš štand!“, poručuju koordinatori i članovi EXITO tima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare