Humanitarci iz Fudbalskog kluba Barselona u poseti bujanovackom BSK-u

 

BUJANOVAC

Predstavnici Fondacije FK Barselona u sredu su boravili u Bujanovcu i tom prilikom posetili lokalni FK BSK. Ramon Gariges i Laura Sentis obilaze gradove u Srbiji u kojima se nalaze izbeglički kampovi, u okviru saradnje slavnog španskog kluba i UNHCR-a.

Kako je objasnio Gariges, Barselonina fondacija je prvi put prisutna u Srbiji, a cilj im je da se upoznaju sa načinom rada i uslovima u izbegličkim kampovima, a posebno su zainteresovani za sportske aktivnosti dece.

„Došli smo da bi videli kako se odvijaju sportske aktivnosti na ovim prostorima i koliko su mladi migranti uključeni – drago nam je što jesu“, rekao je Gariges u društvu dvojice Nigerijaca iz izbegličkog kampa u Bujanovcu, koji svakodnevno treniraju sa fudbalerima BSK-a.

Domaćini, članovi uprave BSK-a, upoznali su predstavnike fondacije sa načinom rada mlađih kategorija kluba, naglasivši da je među 50 mladih fudbalera i desetak mališana iz izbegličkog kampa.

Po rečima gostiju iz Barselone, njihova pomoć može biti u vidu opreme, sportskih rekvizita, kao i dovođenja školovanih trenera, specijalizovanih za rad sa decom.

“Naša fondacija koristi slavno ime Barselone da obezbedi novac i kroz sport promoviše inkluziju dece u društvo“, rekao je Gariges.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare