Humani Lebančani uz Milicu

LEBANE

Članovi Etno grupe “Mika”, pod vođstvom profesora muzickog vaspitanja Slobodana Stojiljkovića, odrzali su humanitarnu priredbu u Domu kulture “Radan” u Lebanu, povodom prikupljanja novčane pomoći jedanaestogodišnjoj Milici Stamenković iz Šilova, koja boluje od tumora kostiju.

Publika je mogla da uživa u pesmama koje su izveli članovi Etno grupe “Mika”, guslama i fruli, koje je svirao Miljan Toković, kao i pesmama crkvenog hora “Preteča”, čiji su najmlađi članovi očarali publiku. Kraj programa obeležio je Predrag Stojilković muzičkom numerom “Jovano, Jovanke”.

U realizaciji priredbe muzičku podršku predstavljali su i Aleksandar Savić, Marko Ristić, Miodrag Trajković, Dragan Stanković i Dragan Cvetković, a Dominik Bogdanović je vodio ovaj etno program.

Marija Cvetković, koordinatorka crkvenog hora, istakla je nekoliko detalja u vezi njega. “Ono što je jako zanimljivo je to da smo mi prvi crkveni hor u našem Lebanu. Nazivamo se “Preteča”, upravo zbog Jovana Krstitelja, kojem je naša crkva i posvećena. Veliku zahvalnost dugujemo ocu Filipu Stefanoviću, koji nam je dao blagoslov da oformimo ovaj crkveni hor.”

Osim pozitivne energije, učesnici su sa bine delili i veliku ljubav i podršku Milici, koja joj je u ovom trenutku najpotrebnija. Sav prikupljen novac biće uplaćen na račun Miličinih roditelja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare