Hotel „Vranje“ prodat Rusima za 130 miliona dinara

VRANJE

Hotel „Vranje“ prodat je na javnom nadmetanju beogradskom preduzeću „Putešestvenik“ koje je u vlasništvu ruskih biznismena Alekseja Todoročka i Georgea Orjonikidzea.

Hotel, čija je početna cena bila 96 miliona je prodat za 130 milina dinara, izjavio je u Vranju narodni poslanik Slaviša Bualtović.

Za kupovinu hotela, površine oko 7.900 kvadrata, se nadmetala i kompanija „Milenijum Tim“ iz Beograda koja je ponudila manju cenu.

To je bilo prvo javno nadmetanje za kupovinu hotela „Vranje“ koji je poslovao u sastavu ugostiteljskog preduzeća „Vranje“, koje je u stećaju od marta 2018. godine.

„Drago mi je što je Hotel „Vranje“ prodat na prvom nadmetanju i nadam se da će ga kupci što pre staviti u funkciju i da će naši sugrađani doći do novih radnih mesta. Ovo je velika stvar za grad jer će imati veliki prihod od poslovanja hotela“, rekao je Bulatović.

Kako su neki mediji objavili kupci hotela imaju razvijen biznis u Rusiji i nameravaju dalja ozbiljnija ulaganja na jugu Srbije, pre svega u hotele i druge objekte.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare