’’Hotel ’’Ozren’’ i hotel ’’Srbija’’ u Niškoj Banji, prodati

NIŠ-NIŠKA BANJA

 I Hotel “Ozren” i Hotel “Srbija” u Niškoj Banji propadali su dugi niz godina, a posle prodaje opština i Grad se trude da zajedno sa njihovim vlasnicima nađu najbolje idejno rešenje za rekonstrukciju. Projekat izgradnje Akva parka svakako je doprineo prodaji ovih objekata. Nosilac zdravstvenog turizma u ovoj opštini jeste, pre svega, Institut za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja.

                “Oni imaju 560 ležaja u tri stacionara, Radon, Zelengora i Terme. Pored tih smeštajnih kapaciteta imamo i negde oko 360 ležaja u privatnom smeštaju i pet mini hotela. Svakako da to nije dovoljno  i da očekujemo da sa novim hotelima dobijemo još oko 300 do 400 mesta. Naravno, ti hoteli će biti na sa četiri ili pet zvezdica i to je nešto što trenutno ne postoji u Niškoj Banji”, kazao je Dušan Živković, predsednik Gradske opštine Niška Banja.

              Ministarstvo turizma i telekomunikacija je i u ovoj godini obezbedilo sredstva za podsticaj domaćeg turizma.Vaučere je na području Niške Banje koristilo oko 500 turista koji su smeštaj pronašli u 17 objekata koji su kategorisani za te namene. Vaučere za boravak u banji mogli su da koriste penzioneri, nezaposlena lica, građani koji primaju tuđu negu i pomoć, ratni invalidi i svi koji mesečno zarađuju manje od 70.000 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare