Horske svečanosti se posle pauze zbog korone vraćaju na Letnju pozornicu

NIŠ

Internacionalne horske svečanosti održaće se od četvrtka 7. do nedelje 10. jula na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Program počinje od 20 sati, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane. Slogan ovogodišnjih Horskih svečanosti je “Horske-pevajmo zajedno”.

  Milena Injac, umetnička direktorka Horskih svečanosti ističe da se njegova posebnost ogleda u tome što na jednom mestu okuplja niške horove.

                          “Niš nije slučajno odabran za centar horskog pevanja, jer on to i jeste”, kaže Injac i dodaje da festival okuplja sve niške horove koji će uzeti učešća kako u revijalnom tako i u takmičarskom delu festivala.

                       “Mi sada imamo vokalnu grupu  Konstantin , Dečji crkveni hor Branko, Nišku crkvenu pevačku družinu Branko koji sviučestvuju na otvaranju u revijalnom delu, a od niških horova u takmičarskom delu imamo niški kamerni hor, ženski i mešoviti akademski hor Studenstkog kulturnog centra, mešoviti hor Muzičke škole koji nisu naziv Hor mladih “Radojica Milosavljević Ica”. To je ono što čini posebnim ove Horske svečanosti – ujedinjeni niški horovi”, kaže Injac.

                        Još jedan od važnih segmenata festivala je, dodaje Injac, povratak ateljea horova odnosno zajedničko pevanja uz poziv inostranom dirigentu, a to će ovoga puta biti vodeća dirigentkinja u Turskoj Ahter Destan.

                        Pokrovitelj Internacionalnih horskih svečanosti je Grad Niš, a ova manifestacia se organizuje bijenalno odnosno svake druge godine i ovo će biti 28. put da se održava u Nišu. Festival nije održan 2020. godine zbog epidemije koronavirusa.

                     Program počinje od 20 sati, svih festivalskih dana,  a ulaz je slobodan. Ceo program ovogodišnjih Internacionalnih horskih svečanosti dostupan je na sajtu Niškog kulturnog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare