Hor NCPD „Branko“ učestvuje na prestižnom BEMUS-u

NIŠ

Niška crkvena pevačka družina “Branko” održaće celovečernji koncert 6. novembra  u 20 sati u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, u sklopu 53. Beogradskih muzičkih svečanosti- BEMUS.                        

Zvezde klasične muzike stižu na ovogodišnje 53. izdanje Beogradskih muzičkih svečanosti – BEMUS koje se održava od 1. do 13. novembra ove godine u nekoliko koncertnih prostora, i lokacija u Beogradu.

                       

Krajem juna ove godine u niškom Sabornom hramu je održan sedmi Međunarodni festival duhovne muzike „Muzički edikt” pod pokroviteljstvom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog  Porfirija, a sa blaogslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog Arsenija.

 Festival je otvoren moćnim, muzički zrelim nastupom, hora NCPD “Branko”, pod dirigentskom palicom Sare Cincarević, koji je i ovoga puta opravdao “titulu” jenog od najboljih horova u regionu, odličnog domaćina i dobrog organizatora manifestacije.                      

NCPD “Branko” je osnovana 1. septembra 1887. godine pri Sabornom hramu Svete Trojice u Nišu. Hor je dobio ime po čuvenom pesniku srpskog romantizma Branku Radičeviću. Hor saslužuje sa niškim episkopom i sveštenstvom u niškom katedralnom hramu bez prestanka., učestvuje na domaćim i svetskim festivalima

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare