Hil u Preševu sa Arifijem

PREŠEVO

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil boraviuo je danas u Preševu gde je razgovarao s apredsednikom te opštine Šćiprimom Arifijem.

Hil je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress rekao da su sa Arifijem razgovrali o aktulkenoj situaciji i načinima za napredak.

Arifi je na svom fejsbuk profilu napisao da je “diskusija bila usmerena na ” deaktivaciju adresa – svakodnevni izazov sa kojim se građani Preševske doline suočavaju” i da je “poseban fokus sastanka bio otvaranje graničnog prelaza između Srbije i Makedonije Miratovac – Lojane.

Kaže i da su istakli “značajnu potrebu za negovanjem ambijenta pogodnog za investicije, posebno u ekonomskoj sferi, što direktno utiče na poboljšanje života naših građana”.

Hil na jugu Srbije boravi dva dana, sutra će biti u Bujanovcu gde je najavljeno da će razgovarati sa ambasadorom OEBS-a u Beogradu Janom Bratu i predsednikom Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu a srešće se i sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem.

Razlog Hilove posete jesu razgovori o napretku u implementacija Plana od sedam tačaka iz 2013. godine koji su usaglasili politički lideri Albanaca sa juga Srbije a prihvatila Vlada Srbije na čijem je čelu tada bio Ivica Dačić a njen potpredsednik je bio Aleksandar Vučić. (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare