Haziri tumači Merkelovu: Nije mislila na Kosovo

GNJILANE

Predsednik opštine Gnjilane i potpredsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ljutfi Haziri , posle izjave nemačke kancelarke Angele Merkel da nema menjanja granica na Balkanu, i dalje uporno insistira da Preševska dolina mora da se pripoji Kosovu.

“U osnovi je njena izjava imala za cilj ceo zapdni Balkan ali bez Kosova, posebno se to odnosi za bivsu Jugoslaviju. Ti principi koje ona potvduje, ako se ispravno citaju, radi se o nemenjanju granica jer su granice poseban problem, Merkelova je mislila za granice prema stavu Badinterove komisije… Ja sam za odredjivanje odnosa dijalogom, i za svaki mirovni dogovor neće moći niko da bude protiv. Verujem da ce kancelarka prva to da pozdravi”, rekao je Haziri. “Nepravedno je da 130 hiljada Albanaca u tri opština ostaviti pod Srbijom samo zbog  nečijih principa”, rekao je Haziti koji je 20 jula ove godine za Info magazin Klan Kosova tvrdio da u opštinama Bujanovac, Preševo i Medvedja živi 100.000 Albanaca.

 

On je tada rekao i da je “problem izmedju Kosova i Srbije isključivo teritorijalan” i insistirao da je najbolje rešenje povratak na teritorijalne linije iz 1956 godine.

“Treba nam teritorijalno rešenje sa Srbijom, to je ono što se očekivalo i to ima da se dogodi. Moj stav je da treba da sednemo i da jednom zauvek resimo to. Preševo, Bujanovac i Medvedja ne mogu ostati talac Leposaviću i nekoliko okolnih sela.” rekao je tada Haziri.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare