Haradinaj traži da Kuti podnese ostavku zbog isključenja Kosova iz NATO vežbe

PRIŠTINA

Bivši premijer Kosova, predsednik Alijanse za budućnost Kosova (AAK) zatražio ej večeras od Albina Kurtija da podnese ostavku na mesto premijera a zbog odluke NATO da isključi Kosovo iz vežbe “Branilac Evrope 2'23. godine.

On je na svom fejsbuk profilu Kurtija i Vjosu Osmani optužio da su Kosovo vratili deset godina unazad.

“Aljbin Kurti i Vjosa Osmani za manje od tri godine vlasti nisu ostvarili uspeh a da ga ne prevrnu naglavačke. Okrenuli su Kosovo deset godina unazad za tako kratko vreme”, napisao je Haradinaj.
“Isključenje Kosova iz NATO vežbe “Branilac Evrope 2023” je alarm za našu nacionalnu bezbednost. Da li morate biti veoma kratkovid da biste postali neprijateljski nastrojeni prema celom demokratskom svetu u ovako delikatnom trenutku.
Zemlje decenijama ulažu da stvore prijateljstva i saveze. U našem slučaju, izađe Aljbin Kurti i pokušava da ih obori. Bilo je i drugih u našoj istoriji koji su hteli da sruše ove saveze, ali Kosovo je bilo veće od njihove manjine i trijumfovalo. Ono nema izbora nego da trijumfuje i ovaj put”, poručio je Haradinaj.
Narod Kosova, koji je najprozapadniji na kontinentu, znaće kako da zaštite svoje prijatelje i orijentaciju. Malo je da Aljbin Kurti promeni pravac Kosova i njegovog naroda.
Ima samo jednu šansu, da jednom u životu uradi nešto dobro za Kosovo! Od danas da da ostavku!, napisao je Haradinaj. (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare