Haradinaj nije dobio američku vizu ?

PRIŠTINA

Kosovski prmeijer Ramuš Haradinaj nije dobio vizu SAD , rekao zvaničnik Nacionalne garde Ajove za Radio slobodnu Evropu.

 

Haradinaj je trebalo da  11. januara da prisustvuje događaju u organizaciji komandanta Nacionalne garde Ajove, Timotija E. Ora.

“Premijera Haradinaja je u ovom slučaju pozvao general Or, ali je žalosno da nije mogao da dobije vizu i da bude zajedno sa nama,” rekao je portparol Garde Ajove, pukovnik Greg Hapgud.

“Objašnjenje je bilo da se poseta neće dogoditi u ovom trenutku i nismo dobili više informacija,” dodao je on.

Hapgud je rekao da se očekuje da će, umesto Haradinaja svečanosti prisustvovati  potpredsednik Vlade Kosova , Bedžet Pacoli.

Neki mediji na Kosovu su proteklih dana pisali da je američka ambasada odbila  da da vizu premijeru Kosova Ramušu Haradinaju za putovanje u tu zemlju.

Haradinaj je tvrdio da još čeka na dobijanje vize.

“Čekam  i na vizu da mi je daju. Verujem u Kosovo! Verujem u Ameriku! Ja sam još uvek u postupku za izdavanje vize”, napisao je Haradinaj u nedelju na svom fejsbuk nalogu.

I portparol vlade Arber Vlahiu je danas za portal Telegraf rekao da Haradinaju nije odbijena viza od SAD.

“Još uvek sve je u proceduri, čekamo”, rekao je Vlahiu.

Ovakav epilog se dovodi u vezu sa oštrim upozorenjima medjunarodne zajednice posle pokušaja kosovskih lidera da izmene zakon o Specijalnom sudu za ratne zločine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare