Haradinaj nazvao Bujanovac i Preševo „istočnim Kosovom“ : reakcije lidera Srba i Albanaca u Bujanovcu

BUJANOVAC

 

Povodom početka radova na izgradnji auto-puta Priština – Bela zemlja (administrativni prelaz kod Bujanovca), kosovski premijer Ramuš Haradinaj je u nedelju izjavio da će ovaj putni pravac povezati kosovsko pomoravlje sa „istočnim Kosovom“, odnosno Bujanovcem i Preševom, kako su preneli kosovski mediji.

„Da bi postigao nešto moguće – treba želeti nemoguće, kaže jedna izreka“, rekao je za JUGpress zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić komentarišući Haradinajevu izjavu.

„Neki sada pokušavaju da prošire svoje zahteve i prohteve, isključivo u političke svrhe. Od toga nema ništa, to zna i Haradinaj“, istakao je Arsić.

On smatra da ovakve izjave ne mogu uticati na međuetničke odnose u Bujanovcu i Preševu jer su, kako je rekao, i Srbi i Albanci na ovim prostorima svesni da od toga nema ništa.

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Adnan Salihu nam je rekao da nije upoznat sa izjavom kosovskog premijera te da zbog toga ne može da komentariše, ali je istakao da će izgradnja auto-puta Priština – Bela zemlja biti na dobrobit svih u regionu.

„Ekonomski će se povezati Kosovo i Albanci u Preševskoj dolini i sav ovaj južni deo Srbije – to je pozitvna stvar za ceo region“, rekao je Salihu.

Nagip Arifi, lider Demokratske partije (DP), najveće opozicione stranke u lokalnom parlamentu, takođe nije čuo spornu izjavu Ramuša Haradinaja.

„Ja ne komentarišem izjave premijera Kosova“, dodao je potom.

Arifi kaže i da izgradnja pomenutog auto-puta doprinosi normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare