Hapšenje zbog droge pronadjene na žurci

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su D.M (1994) i S.M (1997) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a protiv devetnaestogodišnjeg muškarca iz Prokuplja podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga..

Prilikom pregleda devetnaestogodišnjeg muškarca iz Prokuplja na jednoj žurci u Nišu, pronađen je jedan paketić težine 0,8 grama opojne sintetičke droge „Spid“. Daljim operativnim radom, kao i pretresom iznajmljenog stana osumnjičenih D.M. i S.M. u Nišu, policija je pronašla 18,1 gram opojne sintetičke droge „Spid“ upakovane u osam paketića, 2,5 grama marihuane, dva ekstazija, dve vagice za precizno merenje, kao i novac u ukupnoj vrednosti 33.000 dinara i 40 eura. Sumnja se da je pronađena droga bila namenjena daljoj uličnoj prodaji.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, D.M. i S.M. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni tužiocu, a protiv devetnaestogodišnjeg muškarca podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Takođe, na istoj žurci kod još trojice muškaraca pronađena je tableta sintetičke droge „Ekstazi“, marihuana težine 0,7 grama, kao i dva paketića marihuane ukupne težine 2,7 i 3,1 gram. Navedena droga je oduzeta, a protiv osumnjičenih podnete su krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga u redovnom postupku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare