Halimi: Zbog lokalne vlasti hoćemo iz Medvedje

MEDVEDJA

Predsednik mesne zajednice Tupale u opštini Medvedja, u kojoj žive isključivo Albanci,  Sokolj Halimi rekao je danas JUGpressu  da će meštani pokrenuti peticiju za prisjedinjenje tog sela opštini Lebane ili gradovima Leskovac i Priština a zbog, kako kaže, „nebrige lokalnih vlasti i predsednika opštine Medvedja“.

Halimi kaže da opština uporno odbija da   , u sklopu projekta uredjenja atarskih puteva i ulica, popravi put u mahali Đorovica, koji vodi i do istoimenog repetitora.

„Nekoliko puta sam pisao predsedniku opštine Medvedja Nebojši Arsiću (SNS) i upozoravao ga na ovaj problem, u mahali Đorovica živi veliki broj stanovnika i ona pripada selu Tupale. Oni neće da poprave put ni do mahale Eminovići. Mi smo im, kao mesna zajednica, predložili na kojim putnim pravcima su neophodne popravke, znači tamo gde žive ljudi, a oni popravljaju puuteve tamo gde niko ne živi“, tvrdi Halimi.

Zbog ovoga će,  dodaje, meštani najvećeg albanskog sela  Tupale pokrenuti peticiju da budu deo Lebana, Leskovca ili Prištine uvereni da bi te lokalne samouprave mnogo efikasnije rešavale njihove probleme.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mile
mile
7 godine pre

Slusaj prijatelju obavezno se opredeli za Lebane. Tu ti je vodeci politicar poznati fotograf G. Dzavtic. A . on moze sve Sta su za njega atarski putevi. Sve ce da vas pozaposljava. Ma ima da uzivate.