Hakaton i doprinos sprečavanju širenja COVID-19

NIŠ

Sedmi po redu SICEF Hakaton održan je od 5. do 7. novembra 2021. godine u Naučno-tehnološkom parku Niš. U pitanju je bilo internacionalno dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome je učestvovalo osam timova od po četiri člana.                              

Pobednik ovogodišnjeg SICEF Hakatona je tim „Pizza burek“, sačinjem od studenata Tehničkog fakulteta iz Rijeke, dok su „Mag“ sa Računarskog fakulteta iz Beograda i „4K“ sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada osvojili drugo i treće mesto, respektivno. Za prva tri tima su bile obezbeđene vredne nagrade. Prvi tim osvojio je 50 000 dinara, drugoplasirani tim je osvojio 30 000 dinara, a trećeplasirani 20 000 dinara.

                         Tema 7. SICEF Hakatona bila je „Doprinos sprečavanju širenja COVID-19“, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama i poboljšanje uslova studiranja, digitalna pomoć u medicini, aplikacije za agrikulturu itd.

                         Zadatak svakog tima bio je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju.

                        “Veoma mi je drago da smo uspešno održali sedmi SICEF Hakaton u pomalo otežanim uslovima, ali sa pridržavanjem svih propisanih mera zaštite protiv COVID-19. Kako je tema bila vezana upravo za COVID-19, rezultat ovog takmičenja su osam fantastičnih aplikacija i ideja koje bi ubrzale izlazak iz ove krize. Posebno bih se zahvalio takmičarima iz Hrvatske koji su prešli dug put da dođu do Niša i osvojili prvo mesto”, izjavio je Miodrag Janić, predsednik SICEF-a.

                       Glavni organizator Hakatona – SICEF (Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu) je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju, usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare