Hadžiu: Vučić nagovestio da je bilo pregovora oko puštanja 28 osoba da pobegnu

PRIŠTINA

Analitičar Baton Hadžiu (Vlasnik Albanian Posta) rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji koju je održao nagovestio da je Kfor pregovarao sa Kosovskom policijom ili Vladom Kosova o oslobađanju pripadnika terorističke grupe koja je napala kosovsku policiju.

Prema Hadžiuu, činjenica da je nagovešteno da je došlo do pregovora “pokazuje da su terorističke grupe, njih 28 koje su pobegle, pobegle pregovorom”.

“To je podrazumevalo da je KFOR ili neko drugi pregovarao sa policijom ili Vladom Kosova, da oni budu pušteni, a o njihovom oslobađanju se izgleda pregovaralo… Pregovori je bilo. Činjenica da je nagovešteno da iza toga stoje pregovori, pokazuje da su terorističke grupe, njih 28 koje su pobegle, pobegle pregovorom“, naveo je drugi analitičar Valon Sulja za T7 Pressing.

Dalje, Hadžiju je rekao da je kosovska policija je bila u stanju da ih sve neutrališe za ne više od sat vremena, ali da su pregovori rezultirali da se izbegne “brojnim ubistvima”.

“Nisu mogli više od sat vremena da ućutkaju sve i da ih sve pobiju, a pregovori su trajali da ne bude mnogo ubistava u broju i da onda poprime druge dimenzije”, rekao je Hadžiu. (kraj) RO/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare