Grujičić: Uvesti red u dopunski rad lekara

BEOGRAD

Ministarka zdravlja Danica Grujučić ocenila je da je nedopustivo da neki lekari ostaju na klinikama do ponoći da bi se posvetili pacijentima, i ne mogu da se nagrade, a da neki odlaze s posla u 12:00 i odlaze da rade privatno i ne možete da ih kaznite.

Dopunski rad će zavisiti isključivo od ispunjenosti obaveza u državnim ustanovama. Među nekim kolegama ima onih koji rade skraćeno vreme i po zakonu ne bi smeli da rade dopunski. Ili da ne ispune normative  u državnoj ustanovi, a rade privatno, istakla je Grujičić u intervjuu za list Danas.

Kako je najavila, oni koji nisu ispunili svoje normative, neće moći dobiti saglasnost za dopunski rad, bilo u državnoj ili privatnoj ustanovi.

Takođe smo primetili jednu apsurdnu situaciju, jer zaposleni donose uverenja da imaju pravo na skraćeno radno vreme, vrlo uredno rade u popodnevnim satima u privatnim ustanovama. Tako da će i ovakve pojave biti kontrolisane i sankcionisane, rekla je Grujičić.

Ona je dodala da treba isključiti politiku iz takvih pitanja i to da li je nekom neko simpatičan ili ne, “ovde se radi o pacijentima”, prenosi FoNet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare