Grenel: Lažna vest da su SAD za razmenu teritorija

BERLIN

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel demantovao je danas da su Sjedinjene Američke Države otvorene za razmenu teritorija Srbije i Kosova.

„Lažne vesti”, napisao je Grenel na svom Tviter nalogu, komentarišući članak koji je juče objavio „EUobserver”.

Odgovorivši direktno na tvit te redakcije, Grenel im je poručio da ga nikada nisu pozvali ili mu pisali da odgovara na ta pitanja.

„Ja sam za ono što se strane u dijalogu dogovore, fokusiran sam na ekonomski razvoj, a ne politiku”, zaključio je Grenel.

EUobserver juče je objavio članak pod naslovom „Sjedinjene Države još uvek otvorene za razmenu teritorija Kosova i Srbije”, a u tekstu se konstatuje da se toj ideji protivi Nemačka.

U tvitu koji je taj sajt podelio uz link koji vodi do teksta piše da je „plan o razmeni teritorija između Srbije i Kosova i dalje popularan u američkim krugovima sa Ričardom Grenelom koji nastavlja da promoviše prošlogodišnju ideju o brzom dogovoru o priznanju”.

Grenel je, naime, tako reagovao na tekst Euobzervera koji je preneo odgovor Metjua Palmera, o eventualnoj korekciji granica, da je na Beogradu i Prištini da uspostave parametre za dijalog, prenosi Tanjug.

Briselski portal je na osnovu te izjave konstatovao da SAD ne odbacuju moćnost razmene teritorija, uprkos protivljenju Nemačke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare