Gradsko veće usvojilo niz značajnih odluka

VRANJE

 

Članovi Gradskog veća u Vranju usvojili su izmene Odluke o lokalnim administrativnim taksama.

Izmene predviđaju uvođenje novih taksi za stanare stambenih zgrada, u skladu sa Zakonom o stanovanju. One se odnose na registraciju stambenog objekta i za uslugu vođenja jedinstevne evidencije stambenih jedinica. Visina takse je po 300 dinara za obe usluge, rekla je na konferenciji za novinare većnica Danijela Milosavljević.

Gradsko veće je usvojilo i Nacrt Odluke o organizaciji i funkcionisanju sistema zaštite i spasavanja i civilne zaštite na teritoriji grada Vranja i Nacrt Operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji grada Vranja za vode drugog reda u 2017. godini, koji je odobrilo Javno preduzeće „Srbijavode“.

Podržan je i predlog da Planinarski dom na Besnoj Kobili postane vlasništvo grada Vranja, pre svega zbog stvaranja mogućnosti za dalja ulaganja. Predlog koji podrazumeva prenos vlasništva na lokalnu samoupravu, biće upućen Republičkoj direkciji za imovinu.

Na sednici Gradskog veća usvojen je i predlog o proširenju područja Slobodne zone Vranje. Formirana je radna grupa čiji je zadatak da ispita mogućnosti za proširenje zone iznad fabrike „Top Sofa“ prema Sodercu. Predlog je u skladu sa potrebama investitora i preporukama iz kabineta predsednika Vlade Srbije.

Dosta pažnje je izazvao i pomor riba u delu reke Južna Morava. Zaključeno je da se svim nadležnim inspekcijama hitno naloži da ispitaju uzroke koji su doveli do toga, rekla je većnica Milosavljević.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare