Gradsko veće usvojilo finansijske planove mesnih zajednica na teritoriji Vranja

VRANJE

Na sednici Gradskog veća Grada Vranja usvojen je Tekst javnog konkursa za finansiranje projekata iz oblasti kulture za 2024. godinu i razmatrani su i prihvaćeni Finansijski planovi mesnih zajednica na teritoriji Vranja, saopštili su iz Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Na sednici je usvojena Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja Grada do 2030. godine, Predlog rešenja o imenovanju Lokalnog saveta za zapošljavanje, kao Predlog rešenja o imenovanju Komisije za realizaciju mera/programa aktivne politike zapošljavanja do 2026. godine.

Usvojen je i Nacrt rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije i Izveštaj o radu Gradskog štaba za 2023. godinu, Posebni programi namirenja poverilaca u likvidacionom postupku javnih preduzeća ,,Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“ i ,,Skijalište Besna Kobila“.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o određivanju autobuskih stajališta za korišćenje linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Vranja, kao i Predlog odluke o pokretanju postupka za davanje u zakup lokacija za postavljanje bilborda na teritoriji Grada Vranja, javnim nadmetanjem.

Na sednici usvojeni su i Predlog odluke o pokretanju postupka za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja, javnim nadmetanjem i Tekst javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u u javnoj svojini Grada Vranja, javnim nadmetanjem.

Prihvaćen je i Predlog odluke o raspisivanju javnog poziva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na teritoriji Grada Vranja, sredstvima iz budžeta grada, kao i Tekst javnog poziva za izbor projekata za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada.

Razmatran je i usvojen i predlog o prodaji cveća povodom 8. marta, u periodu od  4. do 8. marta, na delu u ulice Kralja Stefana Prvovenčanog (kod Robne kuće). Usvojen je i predlog o prodaji sezonskog cveća, u periodu od 1. aprila do 30. juna na istoj lokaciji. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare