Gradsko veće prihvatilo izmenjen Statut grada

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju prihvatili su Nacrt odluke o izmeni Statuta grada za koji će konačnu reč dati odbornici lokalnog parlamenta.

Novi Statut, kao najviši pravni akt Grada mora biti usklađen sa aktuelnim izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, rekla je većnica Zorica Jović.

 

Ona je navela da su tome prethodile javne rasprave koje su, u oktobru, održane  u Vranju i Vranjskoj Banji.

 

„Izmene su već poznate javnosti. Grad mora da ima dve Gradske opštine, devet većnika, umesto sadašnjih 11 i tri pomoćnika gradonačelnika, a ne kao sada pet. Navedene izmene će biti sprovedene nakon narednog izbornog ciklusa“, rekla je Jovićeva.

Gradski većnici su usvojili i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta. Izmene se odnose na promene nastale usled prirodnog odliva radnika zbog odlaska u penziju, tako da je bilo neophodno izvršiti preraspodelu poslova na druge zaposlene. Broj zaposlenih se ne menja i u skladu je sa Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih i iznosi 1.199.

Prihvaćen je Izveštaj o radu Predškolske usatnooove ,,Naše dete” za radnu 2017/2018. godinu, kao i godišnji plan rada ove ustanove za narednu godinu. Formirana je Radna grupa za utvrđivanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskoj ustanovi.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare