Gradsko veće odobrilo povećanje komunalnih usluga za 15 odsto

VRANJE

Od 1. januara 2023. godine Vranjanci će uslugu iznošenja smeća plaćati po novim, višim cenama, odluka je Gradskog veća.

Reč je o povećanju od 15 odsto. Zahtev za poskupljenjem usluga Gradskom veću je uputilo JKP „Komrad“u Vranju.

Prema novom cenovniku, od početka sledeće godine, građani će iznošenje smeća plaćati po ceni od 8,86 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora, umesto dosadašnje od 7,70 dinara.

„Zahtev za poskupljenjem „Komrad“ je obrazložio višekratnim povećanjem cena goriva ove godine i povećanjem minimalne cene rada od 1. januara naredne godine. „Komradova“ projekcija cene goriva za ovu godinu iznosila je 170 dinara po litru. Međutim, ova cena je od letos povišena u više navrata“, rekla je na konferenciji za novinare većnica Danijela Milosavljević.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je u ime Gradskog veća dao predlog da „Komrad“ iznađe mogućnost da za korisnike novčane socijalne pomoći cena komunalnih usluga bude umanjena. Direktor „Komrada“ je načelno prihvatio predlog, s tim što će morati da ga razmatraju i usvoje članovi Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća, dodala je većnica.

Na sednici su formirani i Organizacioni odbor za obeležavanje 31. januara, Dana grada, Organizacioni odbor za obeležavanje novogodišnjih i božićnih praznika, kao i Organizacioni odbor za izradu i postavljanje spomenika Ocu Justinu Popoviću.

Većnici su prihvatili i predlog Rešenja o imenovanju Organizacionog odbora Manifestacije „Svetosavska nedelja 2023. godine“ i izmene Rešenja o formiranju Komisije za ocenu i izbor programa u oblasti sporta na teritoriji grada Vranja za 2023. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare