Gradsko veće o montažnim i radu ugostiteljskih objekata

VRANJE

Na poslednjoj sednici Gradskog veća Vranja prihvaćen je Nacrt Odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera na teritoriji grada, koji je usklađen sa Zakonom o planiranju.

Izmena se tiče gabarita, drugim rečima, kiosk sada može biti površine do 10,5 kvadrata, kazala je većnica Zorica Jović na konfereniji za novinare.

Ona je rekla da će postojeći objekti imati rok od 36 meseci da usklade svoje poslovanje sa novim odredbama.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Nacrti Odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji grada Vranja i Odluke o izmenama i dopunama Odluke o akustičnom zoniranju i merama za zaštitu od buke.

„Izmene su zbog problema koji su se pokazali u praksi. Dosta je prijava građana zbog buke i izvođenja muzičkog programa u baštama objekata.

Predviđeno je da u periodu od 15. septembra do 14. juna objekti  svakog dana najduže mogu raditi do 24 sata. U periodu od 15. juna do 14. septembra radnim danima i nedeljom najduže do 24 sata, a petkom i subotom objekti će raditi najduže do jedan sat posle ponoći“, rekla je Jović.

Članovi Gradskog veća su usvojili Izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima poslovanja za 2018. godinu svih javnih ustanova, osim Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, o čemu će biti reči na narednoj sednici.

Izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja za prošlu godinu, kao i predlog Programa korišćenja sredstava za finansiranje i unapređenje bezbednosti saobraćaja za 2019. godinu dobili su zeleno svetlo na Gradskom veću.

 Sednicom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare