Gradski većnici o rebalansu budžeta

VRANJE

Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2020. godinu danas je bio pred gradskim većnicima.

O tome je na konferenciji za novinare govorio Bojan Kostić većnik za budžet i finansije.

„Ova godina je karakteristična ne samo kod nas već i u svetu zbog negativnog uticaja pandemije koronavirusa na sve oblasti života, pa i na ekonomiju. Gubitak koji smo pretrpeli u ovoj godini zbog smanjene ekonomske aktivnosti i mera Vlade Republike Srbije za odlaganje poreskih dažbina kako bi se očuvala radna mesta u privredi, iznosi oko 200 miliona dinara. Taj manjak u tekućim prihodima smo, zahvaljujući dobrim odlukama iz prethodne godine, uspeli da amortizujemo. Pokrili smo minus u kasi viškom sredstva koje smo ostvarili u 2019. godini, kada smo ostvarili suficit od 238 miliona dinara, tako da se u ovoj godini neće bitno menjati ukupan iznos budžeta“, rekao je Kostić.

Usvojeni su izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova za 2019. godinu.

„Planirane aktivnosti i sredstva za 2019. godinu su i realizovane. Sva javna preduzeća su poslovala sa suficitom na kraju godine. Većih odstupanja nije bilo. Javne ustanove koje grad finansira namenski troše, svi izveštaji su usvojeni i biće dostavljeni Skupštini na razmatranje“, rekla je većnica Danijela Milosavljević.

Usvojen je Nacrt odluke o mesnim zajednicama na teritoriji gradske opštine Vranje, kao i Nacrt odluke o utvrđivanju naziva ulica, trotoara, zaseoka na teritoriji grada Vranja. Nakon što Odluka prođe skupštinsku proceduru u planu je da nazive dobiju 1.154 ulice, kao i zaseoci u svim naseljenim mestima na teritoriji grada Vranja.

Doneta je Odluka  o mesnim zajednicama, koja se odnosi na to da se članovi Saveta mesnih zajednica biraju po većinskom sistemu.

Na dnevnom redu je bio i Nacrt Odluke o promeni osnivačkog akta Javne ustanove za sport i rekreaciju – Sportska hala u Vranju, koja će zvati Javna ustanova  „Sportski objekti“ i obuhvataće sportsku halu, bazen, sportski centar i stadion, što je u skladu sa zakonom.

Većnici su doneli i rešenja o priznavanju prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju za šest bračnih parova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare