Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da budu odgovorni i poštuju sve propisane mere

VRANJE

U Vranju je, u petak, održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj su usvojeni zaključci koji se odnose na zaštitu od korona virusa.

– Gradski štab za vanredne situacije još jednom apeluje na sve poslodavce, koji posluju na teritoriji grada Vranja, da redovno preduzimaju sve neophodne preventivne mere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao i preporuke i uputstva nadležnih ministarstava u cilju sprečavanja širenja infekcije. Poslodavac je dužan da u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih i stranaka, obezbedi sve opšte, posebne i vanredne mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica.

– Sve osnovne i srednje škole nastavljaju sa redovnim odvijanjem nastave po modelu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz pojačanu kontrolu poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa kovid-19.

– Nalaže se Odeljenju za inspekcijske poslove i Odeljenju komunalne policije da nastave da redovno preduzimaju mere i aktivnosti iz delokruga svoje nadležnosti na kontroli poštovanja propisanih mera zaštite od virusa kovid-19 i da o tome svakodnevno obaveštavaju Gradski štab za vanredne situacije.

– Usvojen je i zaključak da Zavod za javno zdravlje Vranje, u saradnji sa nadležnim ustanovama, nastavi sa zdravstveno-edukativnim radom na teritoriji grada Vranja radi podizanja svesti kod građana o značaju prevencije, očuvanju zdravlja, odgovornog ponašanja, u cilju suzbijanja epidemije izazvane virusom kovid-19.

– Preporučeno je Odseku inspekcije rada i Odseku sanitarne inspekcije u Vranju, da intenziviraju preduzimanje mera i aktivnosti iz delokruga svoje nadležnosti, u vezi kontrole poštovanja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu, Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 kao i drugih pozitivno-pravnih propisa od strane poslodavaca koji posluju na teritoriji grada Vranja.

– Naloženo je Stručno-operativnim timovima za kontrolu privrednih subjekata, kontrolu javnog prevoza, ugostiteljskih objekata, a posebno predškolskih i školskih ustanova, da nastave sa nadzorom i kontrolom poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa.

Gradski štab za vanredne situacije još jednom apeluje na sve građane da budu veoma odgovorni i da se i dalje pridržavaju svih preventivnih mera u cilju zaštite od zarazne bolesti kovid-19.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare