Gradski štab u Vranju apeluje na ličnu odgovornost svakog pojedinca

VRANJE

U Vranju je danas zasedao Gradski štab za vanredne situacije na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na teritoriji grada.

Gradonačelnik koji je i komandat Štaba Slobodan Milenković je apelevao je na sve građane na poštovanje svih propisanih mera. On je rekao da je najvažnija lična odgovornost svakog pojedinca, jer tako  štite sebe i svoje bližnje, a to je u ovom trenutku najbitnije.

Članovi Štaba su razmatrali i usvojili izveštaj stručno-operativnih timova o kontroli poštovanja propisanih mera zaštite od virusa kovid-19. Ovim timovima je naloženo praćenje stanja u okviru privrednih subjekata, kao i javnih i komunalnih preduzeća, pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju prevoz putnika, kao i praćenje stanja u okviru pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, usluge u oblasti ugostiteljstva, i usluge u trgovinskim centrima i sličnim objektima, kao i timu za praćenje stanja u okviru školskih i predškolskih ustanova, i ustanova čiji je osnivač Grad Vranje, da u saradnji sa republičkim inspekcijama i Policijskom upravom u Vranju, nastave sa intenzivnom kontrolom poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa kovid-19.

Gradski štab za vanredne situacije je još jednom apelovao na sve poslodavce koji posluju na teritoriji grada Vranja, da redovno preduzimaju sve neophodne preventivne mere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, kao i preporukama i uputstvima nadležnih ministarstava u cilju sprečavanja širenja infekcije.

Poslodavac je dužan da u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih i stranaka obezbedi sve, opšte, posebne i vanredne mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica. Takođe, poslodavac je dužan da imenuje lice koje prati sprovođenje epidemioloških mera, kao i da podatke o imenovanom licu jasno istakne na ulazu u objekat.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare