Gradska opština Pantelej uvećala budžet na zahtev građana

NIŠ

Dosadašnji bužet opštine iznosio je 192 miliona, a uvećanje budžeta za 18 miliona izvršeno je kako bi zahtevi većeg broja sugrađana bili ispunjeni, kaže Bratimir Vasiljević, predsednik GO Pantelej. Odluka o tome doneta je na sednici Skupštine ove opštine, a na  dnevnom redu našao se i Lokalni akcioni  plan zapošljavanja za ovu godinu.

              Ovom prilikom izvršena je izmena i dopuna budžeta, odnosno rebalans za ovu godinu, što je kako kaže predesdnik Vasiljević, neuobičajeno za početak godine.

            „Pribegavanje toj meri zasnovano je na zahtevu velikog dela građana, a tiče se njihovih potreba i njihovih želja. Mi ovim, prihvatamo te zahteve i težimo ka tome da uradimo što više podzemnih kontejnera, letnjikovaca, još više mobiliraja, ali  i rampi za osobe sa invaliditetom. Jednostavno na zahtev građana pribegli smo ovoj meri koja nije baš uobičajena u februaru mesecu, ali kada su građani u pitanju, mi smo ovde zbog njih“, kaže Vasiljević.

             Izmena budžeta koja uključuje i finansiranje mera za akcioni plan samozapošljavanja, odnosi se na uvećanje od 18 miliona.

              Budžet će sada iznositi oko 208 miliona  u odnosu na prvobitna 192 miliona dinara.

             „Kao i svake godine, GO Pantelej je izdvojila finansijska sredstva iz sopstvenog budžeta za lokalni akcioni plan za zapošljavanje. Ove godine finansiraće se poptuno mera Javni radovi, iz budžeta GO Pantelej, a gde će Nacionalna služba za zapošljavanje biti kao tehnička podrška“, kaže većnik opštine Pantelej, Nataša Stanković.

            Tom merom će se deset ljudi sa teritorije opštine Pantelej, radno angažovati na programu javnih radova.

            GO Pantelej je odvojila sredstva i za meru sufinansiranje zamozapošljavanja.

            „Prošle godine su prvi put dodelili 10 grantova građanima opštine Pantelej za pokretanje sopstvenog posla uz podršku NSZ, sa odnosnom finansiranja 60 odsto od strane opštine i 40 iz Republike. I ove godine dodeljena su sredstva u te svrhe, s tim da su iznosi veći nego prošle godine, i biće oko 250 hiljada dinara po jednom projektu“, dodala je ona.

          Uslovi za konkurisanje su da lica žive na teritoriji opštine Pantelej i da su na evidenciji Nacionalne služe za zapošljavanje, kao i da su prošli obuku kod uspešnog preduzetnika, koju će opština Pantelej i ove godine organizovati.

               Pored usvajanja rebalansa budžeta, odlučivalo se o imenovanju Opštinske izborne komisije Gradske opštine Pantelej za predstojeće, aprilske izbore, a čije se raspisivanje očekuje početkom marta.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x