GRADONAČELNIKOV ČAROBNI ŠTAPIĆ

LESKOVAC

Poslovanje privrede u našem okrugu u 2015. godini karakteriše veći ovim industrijske proizvodnje, pad spoljnotrgovinske razmene, veći prinosi u poljoprivrednoj proizvodnji i smanjenje broja nezaposlenih lica, piše najnovniji broj Nove Naše reči, uz konstataciju da su plate u našem okrugu za 24 posto niže u odnosu na republički prosek.

Nova Naša reč piše o poseti državnog sekretara Savezne Republike Nemačke Hansa Joahima Fultela, kao i predstavnika Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju i Nemačke razvojne banke Leskovcu. Ovom prilikom gradonačelnik Leskovca je govorio o projektima koji se u gradu realizuju zahvaljujući partnerima iz Nemačke, dok je državni sekretar Fuhtel istakao da je Srbija u poslednjih 10 godina dobila 40.000 kredita u iznosu od 410 miliona evra, zahvaljujući čemu je otvoreno 90.000 radnih mesta. Gosti iz Nemačke posetili su kompaniju „Falke“ i Školu za teksitl i dizajn, o čemu takođe izveštava Nova Naša reč.

Gradonačelnik Leskovca, zajedno sa načelnicima gradskih uprava  i direktorima javnih preduzeća, organizovao je prijem za građane kako bi im pomogao u rešavanju problema sa kojim se susreću. Leskovčane najviše muči nezaposlenost, zatim, komunalni problemi i problemi vezani za infrastrukturu, imovinsko – pravni sporovi i sudski sporovi koji traju godinama, čulo se ovom prilikom. Goran Cvetanović je upozorio da je jedan broj zahteva nerealan, ili se kosi sa zakonom, i naglasio da „nema čarobni štapić“, pa se baš svakom zahtevu ne može izaći u susret.

Nova Naša reč piše o još jednoj donaciji leskovačkoj Opštoj bolnici, reč je o posteljini koju je ova ustanova dobila od preduzeća „Lesko-teks“. Povodom završetka radova na dogradnji, Dom učenika i studenata posetio je pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević,koji je ovom prilikom naglasio da će problemi škola sa teritorije grada Leskovca imati prioritet u 2016. kod Kancelarije za javna ulaganja.

Nova Naša reč piše o projektu koji sprovodi NSZ sredstvima IPA fondova, reč je o polaganju stručnih ispita za nezaposlene iz rurarnih sredina.

U okviru serije tekstova o Leskovčanima beogradske dijaspore, prof. dr Žarko Spasić u ovom broju piše o diplomiranom inženjeru rudarstva Slobodanu Đukaloviću.

Drugi ovogodišnji broj leskovačkog nedeljnika piše o tome kako je ove godine proteklo plivanje za Bogojavljanski krst, o promociji biznis mentora mladih preduzetnika, dešavanjima u Ustanovi za odrasle i stare i radu Odbora za prevenicju bolesti zavisnosti, a tu su i autorski tekstovi saradnika Nove Naše reči.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare