Gradonačelnik zapretio: Ubuduće ovakva smetlišta nećemo uklanjati

LESKOVAC

Za čišćenje divlje deponije, koja se nalazi nekoliko stotina metara od sela Lipovice dovezena je teška mehanizacija. Uklanjanje smeća dodatno je otežalo i ti što je ovaj predeo urastao u gusto i nisko rastinje.

„S vremena na vreme, na ovom prostoru nikne deponija, jer meštani na svoju ruku tu odlažu smeće, a znamo da to nisu mesta za otpad“ reči su predsednika Saveta MZ Lipovica, Bratislava Jovanovića.

„To postane toliko masovno da se ovaj put gotovo zatvori, pa je čišćenje neophodno. U proteklom periodu i sami meštani su bili organizovani, na čišćenju kanala i pojedinih divljih deponija.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je obišao radove na uklanjanju divlje deponije, rekao je pomalo ljutito načelnici Komunalne policije, Jeleni Kocić, da se ubuduće deponije poput ove neće čistiti.

„Novac za angažovanje teške mehanizacije i nekoliko ekipa radnika Komunalca i PWW, mogli bismo pametnije da iskoristimo. Ova lokacija je od sela znatno udaljena i u samom je polju. Razumem da je ovaj atarski put važan meštanima, ali baš zato ne treba oko njega da stvaraju smetlišta. U suprotnom, moraće i to i da čiste!“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare