Gradonačelnik posetio prvake u OŠ “Vožd Karađorđe”

LESKOVAC

Na teritoriji grada Leskovca u školske klupe danas je selo oko 1160 prvaka. Đaci prvaci Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ su čestitku povodom polaska u školu dobili lično od gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića. On je poželeo da im nova školska godina bude uspešna i da u njoj postižu samo velike rezultate.

„Od danas ćete svakodnevno saznavati nešto novo, učićete o svetu koji vas okružuje, o lepoti, ljubavi, druženju, prijateljstvu… Vaši učitelji su tu da vam prenesu znanja i umeća, a mi, kao lokalna samouprava, tu smo da obezbedimo sve potrebne uslove da se taj proces odvija neometano i da vas podstičemo da istražujete, razvijate svoje talente, da napredujete. Vi ste naša budućnost i zato nam je vaše obrazovanje, vaspitanje i stvaranje zdravih navika prioritet u radu. Grad je i ove godine izdvojio sredstva za kupovinu udžbenika za prvi razred u vrednosti od 6000 dinara.“

Direktorka OŠ „Vožd Karađorđe“ Aleksandra Milosavljević poželevši dobrodošlicu najmlađim uečnicima, rekla je očekuje od njih da budu dostojni naslednici svojih prethodnika i da školu prestavljaju u najboljem svetlu, kao dobri i čestiti ljudi.

U prvi razred OŠ „Vožd Karađorđe“ ove godine krennulo 94 učenika, raspoređenih u četiri odeljenja. Prošle godine ih je bilo 106, pre dve godine je bilo tri odeljenja koja su činila 78 učenika, a pre tri godine je bilo 67 đaka.

Prilikom posete školi đacima prvog razreda uručeni su sigurnosni prsluci, koje će dobiti svi prvaci, kako bi se i na ovaj način radilo na podizanju svesti dece o važnosti bezbednosti u saobraćaju. Takođe, grad pokriva troškove prevoz svih učenika do škola.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare