Gradonačelnik organizovao prijem za članove Mačevalačkog kluba „Dubočica“

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca gradonačelnik Goran Cvetanović primio je članove Mačevalačkog kluba „Dubočica“, a povod su bili brojni uspesi koje je ovaj klub ostvario.

„Mačevalački klub „Dubočica“ ima dugu tradiciju, ove godine obeležavaju 72 godine postojanja i rada, zaista je imponzatno vreme postojanja ovog kluba“ podseća gradonačelnik i dodaje da je sve to vreme obeleženo brojnim uspesima.

„Klub uvek bio u vrhu kako jugoslovenskog, tako sada i srpskog mačevanja. Mačevanje nije samo sport – to je umetnost, veština koja kombinuje fizičku formu, mentalnu disciplinu i emocionalnu inteligenciju na jedan specifičan i jedinstven način. Za decu i mlade koji se njime bave, mačevanje nudi mnogo više od običnog treninga. Predstavlja put ka samopouzdanju, uspehu i formiranju karaktera.“

Ivan Zdravković, predsednik Mačevalačkog kluba „Dubočica“ ističe da članovi svoj grad Leskovac svuda sa ponosom predstavljaju.

„Mi se maksimalno trudimo i od 2013. godine, od kako je obnovljen rad kluba, do poslednjeg takmičenja – državnog prvenstva u Nišu, nismo se vratili ni sa jednog takmičenja bez makar jedne medalje. Svi iz kluba smo izuzetno ponosni na veoma talentovanu decu koja treniraju i koja su sovajala brojne medalje, kao što je ženska ekipna sablja i ekipna muška sablja koje su osvojile drugo mesto, a pojedinačno je Mihajlo Mladenović postigao najbolji rezultat na državnom prvenstvu u svojim kategorijama.“

Gradonačelniku Cvetanoviću su članovi kluba su u znak zahvalnosti za nesebičnu podršku poklonili sablju. (kraj) IS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare