Gradonačelnik obišao pružne prelaze

LESKOVAC

Radovi na rekonstruciji deonice pruge Vinarce – Đorđevo trebalo bi da budu završeni do kraja aprila, rekla je  danas  Svetlana Đokić, direktorka projekata za Južne deonice.

Ukupna vrenost radova na ovoj deonici je oko 9 miliona i 500 hiljada dolara. Vrednost urađenih putnih prelaza, kojih je na ovoj deonici 11 (devet sa gumenim panelima i dva od kamene kocke), je oko 400.000 dolara. Svi putni prelazi obezbeđeni su neophodnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, ali ne i automatskom signalizacijom.

Na području grada četiri putna prelaza obezbeđena su automatskim sistemom osiguranja sa polubranicima, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska prelaza.

On je naglasio da će se vozovi nakon rekostrukcije duplo brže kretati, umesto dosadašnjih 50 – 120 kilometara na sat.

Rekonstrucija pruge na „Južnim deonicama Koridora 10“, koja je započeta aprila prošle godine, obuhvata: deonicu Vinarce – Đorđevo, Vrnjačka Banja – Ristovac i Bujanovac – Bukarevac.

Ukupna vrednost radova za sve tri deonice je 30,4 miliona dolara, rekla je Svetlana Đokić.

Svetlana Đokić je objasnila da se dešava da pružni prelazti ne funkcionišu, ali da nema razloga za strah jer mašinovođe imaju zadatak da stanu ispred takvog putnog prelaza, propuste prelaz i laganom brzinom ga pređu.

Radovi, koji se finansiraju iz kredita Ruske federacije, izvodi RŽD Internation“, sa podizvođačima: „Ratko Mitrović MBA“ i „Telefon kabl“.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare