Gradonačelnik obećao deci završetak škole al dogodine

LESKOVAC

Svečanošću u školskom dvorištu Osdnovne škole “Josif Kostić” , škola im još nije završena, stariji drugari i nastavno osoblje poželelo je dobrodošlicu đacima koji će ove godine prvi put sesti u đačke klupe.

Njih i njihove roditelje pozdravio je direktor škole Ilija Đorđević rekavši da se zahvaljuje roditeljima, učenicima i Gradu Leskovcu na podršci.

„Mi to ne pamtimo u poslednjih desetak godina. Hvala vam što ste odabrali našu školu i hvala vam što u vama vidimo fenomenalne saradnike, jer to vidim iz broja ljudi koje danas ovde imamo. Mi smo škola koja je otvorena prema svim društvenim sistemima, želimo da sarađujemo sa svima i zato i postižemo izuzetne rezultate. Vođena je jako loša kampanja protiv nas i to je nešto što je sasvim normalno, ali ja vam odgovorno tvrdim da ćete vi biti prezadovoljni našom aktivnošću, jer mi pre svega volimo i obožavamo decu i zato radimo ovaj posao. Deco, ovde nećete samo učiti i radit, nego ćete i sticati prijateljstva za koja se nadam da će vam ostati do kraja života.“

Rečeni direktor nije objasnio ko je to “vodio jako lošu kampanju” i ko su to ” nas”.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je najpre najavio novinu od strane lokalne samouprave, besplatne udžbenike za sve prvake.

„Često govorimo o značaju obrazovanja, ali i odgovornosti koju imamo mi iz uprave grada da obezbedimo srećno, bezbrižno i bezbedno detinjstvo. Na listi naših prioriteta prvo mesto zauzimaju prosveta, deca i mladi. Istrajno radimo na stvaranju sigurne i zdrave sredine u kojoj će svako dete da raste, uči i razvija svoje potencijale”, elaborirao je Cvetanović.

Ali “na našu ogromnu žalost desile su se nepredviđene okolnosti i radovi na najstarijoj školi u gradu još uvek nisu gotovi. Očigledno je ova zgrada, stara čak 165 godina, precenjena, iako očuvana, zgrada je toliko oronula da su se radovi odužili. Sama činjenica da niko do sada nije našao za shodno da je sanira, a evidentno je da je ta sanacija bila potrebna, govori o tome koliko je rekonstrukcija ove značajne ustanove ozbiljan poduhvat. Ja sam danas tu kako bih vas podržao, zahvalio se na strpljenju i poručio da će radovi na školi ubrzo krenuti ponovo i vi ćete već sledeće godine časove pohađati u najsavremenijim i najlepšim učionicama u našem okrugu. Lokalna samouprava ne beži od odgovornosti, suočava se sa svim problemima i pristupa rešavanju istih. Upravo iz tog razloga mi konstantno ulažemo u našu decu i nastojimo da omogućimo najbolje obrazovanje za njih,“ poručio je Cvetanović.

Ni on ni direktor škole nisu rekli gde će, zapravo, prvaci pohadjati nastavu kao ni njihovi stariji drugari.

Osnovna škola “Josif Kostić” se rekonstruiše od kraja 2017. godine , tada je rečeno da je rok 120 dana.

Krajem jula ove godine je predstavnica Kancelarije za javna ulaganja tvrdila da tender za drugu fazu radova “samo što nije” .

Sve ovo, očigledno, ne smeta roditeljima učenika koji su danas bili u školskom dvorištu.

Što je sasvim u redu, oni valjda najbolje znaju koliko je dobro za njihovu decu što će nastavu pohadjati na drugim lokacijama a ne u svojoj školi.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zeljko
Zeljko
4 godine pre

Neko,” lanac ishrane” je u novcu ne, u hrani!!!

gorca
gorca
4 godine pre

Ma super, roditelji zadovoljni kad da su slusali Severinu, Brenu, Pejovica i ostalu gardu a sto deca nemaju skolu, sto grad nema gradski wc i ostalo bitnije od svih ovih likova koji su dzepove napunili i obezbedili za svoju decu da studiraju u Spaniji, za privatne skole, jahte i ostalo nema veze. Srecno vam bilo!

Zeljko
Zeljko
4 godine pre

Pa to je potpuno neodgovorno, ali zvrk je u izvodjacu radova, koji nije iz Leskovca, i on je probio.rokove.Lokalna samouprava i direktor su samo.u lancu ishrane”.Tipski objekat koji ce biti,zavrsen kao i Lidl, samo.kad?

neko
neko
4 godine pre
Odgovori  Zeljko

o kom lancu ishrane ti govoris, skolske kuhinje/obdanista drze obicne budale koji idu u Spin i okolo po ostalim marketima i otkupljuju “djubre” i to posle serviraju deci, to su valjda ti privatni preduzetnici koji dobiju na tim tenderima..Sramota bre, jako bedno…kako se ono narodski kaze udavite se u g…….