Gradonačelnik Leskovca vozio biciklu zbog akcije “Dan bez automobila”

????????????????????????????????????

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović vožnjom bicikle do posla podržao je akciju “Dan bez automobila u gradovima i opštinama” koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština u okviru Evropske nedelje mobilnosti, saopšteno je danas iz kabineta Cvetanovića.

Saopštenje prati i više fotografija i video klip na kome je Cvetanović dok vozi bicikl.

“Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija koja se održava svake godine u periodu od 16. do 22. septembra, i u koju je ove godine uključeno preko 2600 gradova i opština iz 50 država sa više od 250 miliona stanovnika, koji na taj način iskazuju svoju solidarnost sa principima održive urbane mobilnosti. Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na motorizovani saobraćaj koji koristi fosilna goriva.

Ideja je bila da u okviru današnje akcije čelni ljudi lokalnih samouprava ovom akcijom promovišu zdrave životne navike kod stanovništva, pešačenje i biciklizam, i ukazuju na potrebu da se započne rešavanje problema u gradovima izazvanih prevelikom upotrebom motornih vozila i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović se rado odazvao akciji”, navodi se u saopštenju iz kabineta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare