Gradonačelnik i Krizni štab “pružali podršku” radnicima Jure koji su danas testirani

LESKOVAC

Testiranje svih zaposlenih u kompaniji Jura počelo je jutros u 8 časova u prostorijama fabrike, a završeno je negde oko 13 časova a radnicima koji su terstiranu, podršku su pružali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović” u pratnji direktora Opšte bolnice Leskovac dr Nebojše Dimitrijevića, i nadležnih koji su sve vreme pratili postupak uzimanja uzoraka, zamenika direktora Doma zdravlja dr Časlava Nedeljkovića i v.d. direktora ZZJZ dr Aleksandre Nikolić”, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada .

Testirana je većina radnika, a njih stotinak koji se danas nisu pojavili biće testirani u nedelju, navodi s eu ovoj objavi i dodaje da su “uzimanje uzoraka vršili obučeni radnici Zavoda za javno zdravlje, Opšte bolnice i Doma zdravlja na 20 punktova i u roku od sat vremena se uzimalo oko 400 uzoraka.

„ Kompanija Jura ima 2850 radnika i do sada je registrovano 68 obolelih, od kojih u leskovačkoj bolnici leži trideset dvoje njih sa lakom kliničkom slikom. Krizni štab je definisao da je fabrika mikrožariše i utvrdili smo da je neophodno preduzeti mere, i to testitanje svih upošljenika Jure. U ranijem vremenskom periodu testirano je 375 radnika ove kompanije, danas je ukupno 68 radnika iz leskovačkih zdravstvenih ustanova radilo na uzimanju uzoraka od kojih će dve trećine biti analizirano u Beogradu, a jedna trećina u Nišu kako bismo što pre dobili rezultate i na osnovu njih će biti preduzeti dalji koraci”, rekao je Cvetanović a navodi se u ovoj objavi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare