Gradonačelnica Niša zove na partijski skup, kaže da je “državni”

NIŠ

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski pozvala je, kako je rekla ” sve građane koji žele mir i stabilnost i nezavisnost naše zemlji da dođu na državni skup 26. maja u Beogradu, kako ona naziva stranački skup.

Ona tvrdi da nema pritiska na radnike Gradske uprave da prisustvuju skupu, već je to na dobrovoljnoj bazi.

 “Pritiska na zaposlene u niškoj Gradskoj upravi da prisustvuju državnom skupu u Beogradu 26. maja, nema tvrdi gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski odgovarajući na pitanja novinara koji ističu da su njihove redakcije dobile obeveštanja od građana o tome. Ona ističe da je sve na dobrovoljnoj bazi.

Kaže i da joj se do sada niko od zaposlenih u Gradskoj upravi nije požalio da trpi pritiske radi odlaska na skup u Beograd.

„Do ovog trenutka se ni jedan radnik Gradske uprave zvanično meni kao gradonačelnici nije požalio da trpi bilo kakve pritiske. Činjenica je da smo mi ljude pozvali, evo i ja sada koristim tu priliku, ali sve na dobrovoljnoj bazi. Ko želi da ide, slobodan je građanin Srbije i može da ode na skup u Beogradu. Iskoristiću ovu priliku i možda zloupotrebiti ovu govornicu da pozovem sve ljude koji žele mir, stabilnost i nezavisnost naše zemlje da u petak budemo svi na jednom mestu u Beogradu i da podržimo modernu Srbiju“, kazala je Sotirovski.

                                  Sotirovski kaže da je u pitanju državni skup nade i budućnosti, a ne stranački skup i poziva sve građane koji to žele da 26. maja dođu u Beograd.

                                  „Verujem da će veliki broj Nišlija biti toga dana u Beogradu jer time podržavamo zemlju u kojoj živimo i legitimno izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Želimo da čujemo kakvu će poruku svima nama poslati i kude to ide moderna Srbija, kakav je naš stav prema političkim, veoma osetljivim pitanjima. To svakako nije nikakav skup razdora, to je skup sabornosti, skup nade i skup buduće moderne Srbije“.

                                Skup je znak sabornosti i jedinstva srpskog naroda u ovim trenucima kada imamo ogrovmne pritiske pojedinih zemalja u svetu da priznamo nezavisnost Kosova kaže Sotirovski.  Ona dodaje da je pre dve nedelje boravila u Briselu i zna šta znači kada pred Evropskim komitetom i Komitetom regiona stav da Srbija ima dve autonomne pokrajine.  

                               Onima koji insistiraju na tome da se na građane vrši pritisak kako bi se pojavili na skupu u Beogradu Sotirovski je poručila:

                             „ To je podizanje prašine i sakupljanje vrlo jeftinih političkih poena. Tužilaštvo će naravno odraditi svoj deo posla. Smatram da se time vrši pritisak na sve nas koji smo na određenim pozicijama, na direktore, ali pre svega na radnike“, kazala je Sotirovski. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ogorčeni
ogorčeni
11 meseca pre

jel? evo za novinare info
leskovačka fizijatriju u prizemlju u sklopu bolnice gde se rade terapije… u petak nije radila od 4 popodne kako i inače idemo i išli smo od prošlog ponedeljka već nam je rečeno “sutra (petak 26.05.) ne radimo, ne dolazite). Nama četvoro petoro je to rečeno. Onda tiho jednom pacijentu kažu :” ti dođi sutra u toliko i toliko h”. Zbunjeno pitamo jel neki praznik, sto se neradi… oni ćute… posle jedna od zapošlhenih prošapta “ma miting”. Pitamo i što ovaj da dođe samo a mi ne… “taj pacijent dolazi na” kontrolu”. A kontrola je samo kod dr a ne u prizemlju gde se radi rehabiluracija odn. terapije. Sramota, dno dna a tek kako se većina fizijatar ponaša, kako leže na onim krevetima ta pacijente, kucaju u telefon, jedu i piju ko u svojoj kući dok ostali, klinci se tu vrte sa rukama u džepovima i oni ne znaju šta će sa sobom i zasto su tu. Pupka je i masiranje međusobno sve pred pacijentima. Ne smeš da uđeš da pitaš bilo šta, samo što ne biju.
Eto, da znate da su nas nekoliko vratili zbog mitinga prošlog petka sa rehabilitacije u Leskovačkoj bolnici i terapija nam nije uključena

Vlada
Vlada
11 meseca pre
Odgovori  ogorčeni

Što niste i vi pacijenti pošli na miting? Em bi zaradili neku lovu, em bi vas sedišta u autobusu 7-8 sati “masirala”.