Gradonačelnica Niša kritikuje gradjane da ne nose masku u zatvorenom prostoru, što i sama radi

NIŠ

 Građani u Nišu opustili su se malo i ne nose maske u zatvorenom prostoru, a ni imunizacija nije na zavidnom nivou,  ali se nadam da je to zbog godišnjih odmora i da ćemo kada se odmori završe da nastavimo sa imunizacijom, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Zanimljivo je da ni sama ne nosi masku u zatvorenom prostoru čak ni na zvanicnom dogadajuu, što pokazuje fotografija objavljena juče na zvaničnom sajtu grada.

Ona je dodala da od kolega iz Kriznog štaba očekuje prave inpute šta uraditi sa turistima iz Indije, sa ljudima iz ove zemlje koji su na  proputovanju kroz Srbiju i zadržavaju se u našim hotelima,na koji način ćemo se prema njima ophoditi i naravno na koji način  ćemo motivisati ljude da se vakcinišu.

    “Takođe se nadam da će biti sve veći broj vakcinisanih punoletnih građana  s obzirom na to da epidemiolozi već za drugi deo septembra  najavljuju povratak virusa korone, odnosno nekih novih sojeva.Nadam se da  će naši sugrađani koji se nisu vakcinisali uraditi to do 1.septembra kako bi smo spremno dočekali jesen i novi talas virusa”, istakla je gradonačelnica Sotirovski.

    Dodala je i da se Niš morati da se suoči sa još jednim talasom korona virusa.

    “Kako ćemo to da podnesemo i finansijski i organizaciono videćemo. Imam utisak da smo zaboravili neka osnovna pravila koja važe i zahvalna sam onim sugrađanima koji nas na to podsećaju jer je kovid  još uvek prisutan. Kako je u svetu tako će biti i kod nas”, kazala je Sotirovski.

    Istakla je da imunizacija mora da se nastavi i to je na prvom mestu.

     “Raduju me i izveštaji Doma zdravlja u Nišu iz kojih vidim da se mnogi ljudi opredeljuju da vakcinišu i svoju decu od 12 do 17 godina i da je taj apel naše države urodio plodom i da smo na dobrom putu ka masovnoj vakcinaciji”, naglasila je Sotirovski

   Ona je dodala da veruje i da će se sve veći broj mladih sugrađana prijaviti za vakcinaciju i ponovo apelovala da to i učine jer na taj način štite sebe, ali i osobe iz okoline sa kojima kontaktiraju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare