Građanska inicijativa „1 od 5 miliona – Vranje“ traži broj zaposlenih koji su otišli na miting

VRANJE

Građanska inicijativa „1 od 5 miliona – Vranje“ je danas, ( petak, 19. april), uputila dopis javnim preduzećima i ustanovama u Vranju, sa molbom da im dostave „tačan broj radnika koji je na današnji dan odsustvovao sa posla i po kom osnovu“

„Mi kao građani imamo pravo, na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, da znamo da li su službenici koji se plaćaju iz budžeta, našim parama, u radno vreme na svojim radnim mestima, ili su (neopravdano) odsutni, kako bi prisustvovali političkom egzibicionizmu jednog čoveka i njegove privatne organizacije”, navodi se u saopštenju ove inicijative.


“Takođe tražimo da nam se da odgovor sa kojih računa i iz kojih izvora je plaćeno 40 autobusa i preko 2000 sendviča, flašica vode i sokova, što prema procenama, iznosi blizu 5.000.000,00 dinara”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da će od kompanija „Jumko“ i „Simpo“ tražiti “procenu štete nastale odsustvovanjem velikog broja radnika i zaustavljanjem proizvodnih mašina na čitav jedan dan, što na pojedinim mašinama može izazvati ogromnu štetu i gubitke”.

“Ukoliko ne dobijemo odgovore na ova pitanja, razmotrićemo naše dalje akcije i pozvati na građansku neposlušnost sve one koji ne pristaju da se njihovim novcem finansira bolesna megalomanija jednog diktatora, čija vladavina je odavno poprimila konture ozbiljnog fašističkog režima“”, navodi se u saopštenju Građanske inicijative „1 od 5 miliona – Vranje“.

Navedene su ustanove i preduzeća u Vranju kojima su uputili dopis.

To su Gradska uprava, JP „Vodovod“, JP „Komrad“, Turistička organizacija, JP „Novi Dom“, JP „Parking servis“, JP „Urbanizam“, Narodni univerzitet, Biblioteka „Bora Stanković“, Istorijski arhiv, Sportska hala, „Jumko“, „Simpo“, RFZO, PIO, Telekom i Zdravstveni centar Vranje, navodi se u dopisu koji su potpisali “Građanska inicijativa 1 do 5 miliona – Vranje” i potpisnici Sporazuma sa narodom, GrO Demokratske stranke, GrO Narodne stranke, GrO Pokreta slobodnih građana, GrO Socijaldemokratske stranke i GrO Srpskog pokreta Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare