Građani Lebana: Rekonstrukcija puteva, bolja zdravstvena i socijalna zaštita, nova radna mesta, dečji vrtić. . .

LEBANE

Građani Lebana smatraju da prioritet u radu lokalnih vlasti treba da bude rekonstrukcija i održavanje lokalnih puteva i ulica, bolji kvalitet zdravstvene i socijalne zaštite. Neki od predloga su izgradnja dečjih igrališta, otvaranje novih radnih mesta .

Ali o svemu tome ipak ne žele da govore javno, već su našim sardanicima preneli u nezvaničnom razgovoru. Kažu nam i da ne veruju da odbornici u opštini, inače njihovi predstavnici, u najvećem broju slučajeva, znaju za šta glasaju niti da ih zanima kako se troši novac građana iz budžeta.

Uglavnom smatraju da pripadnici lokalne vlasti budžet troše po sosptvenim kriterijumima i ličnoj koristi ali nisu spremni da učestvuju u procesu donošenja budžeta.

Većina naših sagovornika smatra i da je način usvajanja  budžeta opštine nerazumljiv, kao i da nije dovoljno otvoren za javnost .

 Kažu da nisu dovoljno informisani o radu opštinskih vlasti ali i da najveći brohj građana ne prati rad Skupštine opštine Lebane.

 Sa druge strane kažu da ih najviše zanima donošenje budžeta I završnog računa opštine ali ne učestvuju u javnim raspravama i diskusijama na tu temu..

Većina građana, sa kojima smo razgovarali, nema predloge za plan razvoja opštine i kreiranje budžeta, iz koga se sve to finansira.

Sa druge strane, kažu i da ima predloga, ali da nema zainteresovanih u lokalnoj samaoupravi za njih, iako nisu ni proveravali tu zainteresovanost.

Ekipa JUGpressa

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Lebane.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove
organa koji je dodelio sredstva.Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare