Građani koji imaju simptome oboljevanja od Covida 19 da se javljaju u posebne ambulante u domovima zdravlja

BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE

Građani koji imaju simptome oboljevanja od COVID-19 ( povišena temperatura, kašalj, bol u grlu) treba da se odmah, bez odlaganja, upute u posebne ambulante domova zdravlja koje su opredeljenje za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom saopštilo je Ministrstvo zdravlja.

U tim ambulantama će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rentgenski pregled pluća, krvna slika i izmerena temperatura i dato mišljenje za dalje lečenje.

Napominjemo da nije potrebno pozivati telefonskim putem domove zdravlja, već se odmah javiti lekarima u navedenim posebnim ambulantama i obaviti preglednavodi se u objavi.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
заборавност
заборавност
4 godine pre

,,Да не заобиђемо ни ”стручњаке” са смоквиним листом вирусолога, епидемиолога и слично… Многи су фокусирани само на Вучића и његове испаде, али би он без ”чикица у белом” био потпуно импотентан, барем када су ове ствари у питању. Те чикице га кљукају погонским горивом страха, панике и хистерије ни око чега. Њихова парадигма је Предраг Кон. Човек, који је 2009. дрско плашио све нас са малих екрана да ћемо помрети масовно ако се не вакцинишемо од свињског грипа. Заједно са ухапшеном (накнадно – због корупције и дила са вакцинашком кућом ”’Новартис”) Светланом Вукајловић је заговарао куповину 850.000 вакцина које су делом купљене и на шта је спискано скоро 7 милиона евра (http://www.antikorupcija-savet.gov.rs/…/slede-krivicne-prij…), а планирали су да купе и 3 милиона вакцина (https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1012660). Рекао је тада Кон – ако се не купе вакцине и људи не вакцинишу, морају се забранити јавни скупови и увести карантини, јер је лечење на респиратору прескупо и слично (https://www.rts.rs/…/3929…/nemoguc-prekid-uvoza-vakcine.html). На крају, избила је међународна афера са Новартис вакцинама, за које се испоставило да су смеће и глупост. Плус, народ није тада насео и није се скоро уопште вакцинисао и није било никаквих ванредних мера и карантина и забрана скупова. Умрло је 139 људи у сезони (мешано од обичног и свињског грипа), дакле ништа више него што умре сезонски од обичног грипа само. Србија је ипак пукла 7 милиона евра ни за шта, а Кон и екипа су се извукли. Додуше, Кон је отишао у дубоку илегалу, јер је мало фалило да буде ухапшен као његови сарадници и није се годинама јављао нигде.

Сада се волшебно појавио екс нихило да нам соли памет. А људи кратког сећања траже њега да им се обраћа, а не Вучића! Док је тако, овакав народ не само да заслужује Вучића, већ и неког горег, ако је то икако могуће замислити.”
Директорку Ѕавода су жртвовали, али се Томица Милосављевић извукао, а дебело је био умешан. Да ли је , господо новинари, све ово тачно или само клевећу? Можете ли да проверите ове наводе са интернета?

Maci
Maci
4 godine pre

Sećamo se svega toga! Dr Kon je tvrdio sve to što navodite i pokušavao da nas namami da primimo vakcinu! Imam utisak da i sada ima sličnu ulogu!

VREME objavilo
VREME objavilo
4 godine pre
Odgovori  Maci

Ceo tekst o ovome i Tomici Milosavljevicu sa slikom kako uzivo prima vakcinu je objabljen u casopisu VREME jos 2011. Ako se ne varam. Zasto o ovome novinari cute, kao da ne prate, da be znaju i ne povezuju?! Bas me cudi.