Gradjani i migranti čistili školsko dvorište u Bujanovcu

BUJANOVAC

Predstojeći početak nove školske godine u OŠ „Branko Radičević“, koja je u prethodnoj školskoj godini primila više od dvadeset petoro dece migranata, obeležen je volonterskom akcijom.

Opština Bujanovac okupila je svoje potencijale u dobrovoljnoj akciji uređenja prilaza školi i školskog dvorišta  sakupljanjem i odlaganjem otpada, uređenjem travnjaka i sportskog terena.

U volonterskoj akciji čišćenja i uređenja školskog dvorišta učestvovali su: predstavnici Kancelarije za mlade u Bujanovcu, lokalno stanovništvo sa predstavnicima lokalne samouprave, izbeglice i migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu, osoblje OŠ „Branko Radičević“ i nekoliko međunarodnih agencija koje od samog početka pružaju podršku i migrantima i primajućim zajednicama u Srbiji.

„Ovo je bila jako lepa zajednička akcija i rado sam se odazvao. Moja ćerka pohađa ovu školu, lepo je prihvaćena. Moja poruka bi bila da među nama nema razlika“ , kaže Reza Seyedi (Iran), jedan od roditelja migranata koji je učestvovao u ovoj akciji.

Javno komunalno preduzeće “Komunalac”, koje je dobilo novo vozilo smećar i opremu za rukovanje otpadom kroz Podršku Evropske unije opštinama koje su primile migrante pružilo je veliku podršku u ovoj akciji kao i Komesarijat za izbeglice i migracije.

Pored toga, svesrdnu podršku pružili su i članovi Kancelarije za mlade iz Bujanovca, čiji predstavnik Gezim Murati ističe da im je bilo zadovoljstvo što su učestvovali i što mogu pružiti podršku kako izbeglicama i migrantima tako i školi koja prihvata svu decu. Želja im je, kako kaže, da pomognu i druge slične inicijative u budućnosti.

Događaj je finansiran sredstvima programa Podrške EU, a sprovodi ga UNDP u partnerstvu sa WHO, IOM i UNOPS i u saradnji sa nacionalnim i lokalnim partnerima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare